Chicago Blackhawksin ja Tampa Bay Lightningin välillä Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä ohjelmassa oli finaaliottelu numero kolme.

Siinä voittajaksi selviytyi Lightning, jolle ratkaisumaalin iski Cedric Paquette ruotsalaispuolustajan Victor Hedmanin upean esityön jälkeen. Loppulukemat olivat Lightningille 3-2.

Avauserässä Lightning siirtyi johtoon, kun Ryan Callahanin tulinen lämäri upposi ohi Blackhawks-vahdin Corey Crawfordin.

Blackhawks tuli erässä loppuvaiheilla tasoihin, kun ylivoimalla Brad Richards tykitti tasoituksen. Varsinkin avauserässä paljon puhutti Lightningin maalivahtitilanne, sillä toisen finaaliottelun kesken jättänyt Bishop ontui pahasti jäällä. Hän kuitenkin jatkoi pelin loppuun asti.

Maalittoman toisen erän jälkeen kolmannessa erässä Brandon Saad vei ensin Blackhawksin johtoon, mutta heti seuraavassa vaihdossa Ondrej Palat tasoitti pelin.

Kolmannen erän jälkimmäisellä kympillä Paquette nousi ratkaisijaksi ja ohitti onetimerilla Crawfordin.

Näin finaalisarja on nyt 2-1 Lightningille.

Seuraava finaali on vuorossa keskiviikon ja torstain välisen yönä Suomen aikaan.