HÄMEENLINNA. Suomeen ja HPK:hon palannut Antti Miettinen on kokenut henkilökohtaisesti aikanaan, millainen ero Liigan ja maailman parhaan sarjan NHL:n välillä on.

Nuorena rapakon taakse lähtenyt hyökkääjä kertasi vaatimustason ottavan valtavan askeleen mantereen vaihtuessa.

– Silmät avautuivat monessakin mielessä siirron jälkeen. Aikaisemmin ajatteli, että on treenannut laadukkaasti ja hyvin, mutta Pohjois-Amerikassa siihen laitettiin vielä iso kasa päälle juuri vaatimustasossa, Miettinen muisteli SuomiKiekko-sivustolle.

Urallaan 539 peliä Dallas Starsin, Minnesota Wildin ja Winnipeg Jetsin riveissä pelannut laituri lähettää nuoremmalle sukupolvelle ytimekkäitä terveisiä.

– Jos joku aikoo lähteä parin vuoden päästä rapakon taakse, sitä varten kannattaa tehdä jo nyt pohjatyötä. Fyysinen voima on sitä, mitä siellä ennen kaikkea vaaditaan enemmän.

HPK:lla on kasassa nuori ryhmä, mistä löytyy potentiaalia myös NHL:ää silmäillen.

34-vuotiaan Miettisen rooli on puolestaan uudenalainen. Kun ennen hyökkääjä oli itse lupaava ja taitava, edustaa hän nyt kokenutta osastoa, jonka tehtävä on toimia samalla mentorina ja esikuvana nuoremmille kollegoille.

– Ei sellaista apua liikaa ollut omana aikana tarjolla. En tosin itsekään ollut ehkä tarpeeksi oma-alotteinen kysymään neuvoja ja apua. Mutta jos joku nuorempi pelaaja on nyt sen näköinen, että sillä on jotain kysyttävää, menen itse hieman innokkaammin tarjoamaan apua.

– Tiedän, että siitä olisi ollut itselle paljon hyötyä. Moni asia ei mennytkään ihan niin kuin olin nuorena poikana kuvitellut menevän, Miettinen virnisti.

Ilari Isotalo, Hämeenlinna
Twitter: @IlariIsotalo

Miten muuten paluu Hämeenlinnaan on sujunut? Lue lisää Miettisen kotiin paluusta ja odotuksista sunnuntaina SuomiKiekko-sivustolta!