Kuten uutisoimme, NHL:ssä nähtiin kesän varaustilaisuuden jälkeen erikoinen kauppa, missä mukana oli tällä hetkellä liigan kurinpidossa työskentelevän Chris Prongerin sopimus.

Philadelphia Flyers lähetti Prongerin sopimuksen sekä ruotsalaispuolustajan Nicklas Grossmannin Arizona Coyotesiin vaihdossa hyökkääjään Sam Gagneriin ja ehdolliseen varausvuoroon joko kesän 2016 tai kesän 2017 NHL-draftiin.

Coyotesin GM Don Maloney antoi kohtuullisen kovan piikin Flyersiin lähteneen Gagnerin suunnalle The Philadelphia Inquirerin toimittajan Sam Carchidin mukaan.

– Emme uskoneet hänen pystyvän pelaamaan meillä sentterinä NHL:n tasolla, Maloney sanoi.

Kommentti toki sinänsä on kohtuullisen erikoinen, sillä Gagner oli Coyotesin tehokkain hyökkääjä viime kaudella ja paras pistemies puolustajan Oliver Ekman-Larssonin jälkeen.

Gagner, 25, iski 81 runkosarjaottelussa tehot 15+26=41. Häntä on kuitenkin kaupattu varsin kovalla tahdilla viime aikoina, sillä ensin hänet siirettiin Edmonton Oilersista Tampa Bay Lightningiin ja sieltä nopealla tahdilla Arizona Coyotesiin. Nyt matka puolestaan jatkuu eteenpäin.

Silti hänen kohdallaan mahdollista on se, että hänet ostetaan ulos sopimuksesta, sillä alle 26-vuotiaana pelaajana hänen sopimuksen ulosostosta tuleva niin sanottu buy hit eli sopimuksen ulosostosta palkkakattoon jäävä summa on vain hieman yli 600 000 dollaria.

Näillä liikkeillä Flyers on vapauttamassa todella ison summan tilaa palkkakatonsa alle.

Prongerin sopimuksessa palkkojen keskiarvo oli 4,9 miljoonaa dollaria, joka vaikeutti muun muassa kesän aikana Flyersin operaatiota, sillä silloin seurat eivät pysty pitämään sopimuksia pidemmän ajan loukkaantuneiden listalla. Grossmannilla puolestaan palkkojen keskiarvo on 3 miljoonaa dollaria.

Coyotesin puolella sopimukset otetaan ilolla vastaan, sillä seuralla on ollut tekemästä jopa päästä palkkalattian yläpuolelle.