Chicago Blackhawksin takalinjoilla kokenut suomalaispuolustaja Kimmo Timonen saavutti pitkän tavoittelun jälkeen ison unelmansa, kun hän pääsi nostamaan Stanley Cupin käsivarsilleen sen jälkeen kun Blackhawks oli päihittänyt NHL:n finaaleissa Tampa Bay Lightningin voitoin 4-2.

Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews teki vielä hienon eleen, kun hän ojensi Stanley Cupin ensimmäisenä Timoselle.

40-vuotiaan Timosen ura päättyy isolla varmuudella tähän kevääseen. Jo kevään aikana Timoselta on kyselty siitä, että mitä hän mahdollisesti aikoo tehdä seuraavana ja mitä kuviot tulisivat olemaan.

Yhdeksi isoksi kohteeksi on muodostettu Philadelphia Flyers, jossa ollaan kiinnostuneita ottamaan Timonen mukaan toimistopuolelle töihin.

– En ole jutellut vielä hänen kanssaan, koska tuo on yksi asia mihin en usko, eli siihen, että jutellaan pelaajien kanssa ennen kuin heillä pelit ovat loppu, Flyersin GM Ron Hextall sanoi CSN Phillylle.

– Mutta kun palaa tänne, niin tulemme istumaan alas ja juttelemme. Saa nähdä mihin suuntaan ne keskustelut etenevät, Hextall jatkoi.

Aiemmin Timosen kohdalla väläyteltiin valmentamisen mahdollisuutta, mitä hän ei lähtenyt tyrmäämään.

– Minulla on varmasti muutamia pieniä vinkkejä pelaajille, Timonen sanoi jo maaliskuussa Chicago Tribunelle.

Entisessä seurassa Flyersissa Timonen vietti yhteensä seitsemän kautta ja hänen piti myös aloittaa pelit siellä tällä kaudella, mutta kesällä Timosella todettiin veritulppia jalkoissa ja keuhkoissa. Kun Timonen oli toipunut niistä ja oli valmis palaamaan kaukaloihin, kaupattiin hänet Blackhawksiin sillä ajatuksella, että hän pääsisi tavoittelemaan Stanley Cupia, mitä hän ei ollut voittanut vielä pitkän NHL-uransa aikana.

Kyseinen suunnitelma tuotti tulosta, kun Blackhawks raivasi tiensä kolmannen kerran ykköseksi NHL:ssä 2010-luvun aikana.