KalPa vahvisti Jukka Voutilaisen siirtyvän ensi kaudeksi ulkomaille.

Voutilaisen uusi seura tiedottaa sopimuksesta lähiaikoina, suunta on kuitenkin Keski-Eurooppaan.

– Keski-Euroopassa pelaaminen on ollut aina pienimuotoinen unelma. Mietin tätä mahdollisuutta agentin kanssa ja Keski-Euroopan suunnasta oli kovaa kiinnostusta. Olen ottanut selvää uudesta seurasta muun muassa Kauhasen Ilpon kautta ja kaikki viestit ovat olleet positiivisia. Tämä on tietyn unelman toteutuminen, samalla hyppy tuntemattomaan, kokenut hyökkääjä paljasti seuran sivuilla.

35-vuotias Vuotilainen ehti pelata menneellä kaudella Liigaa 56 ottelua tehoin 17+8=25. Hän toimi samalla joukkueen varakapteenina.

– Haluan kiittää KalPaa, meillä on ollut koko ajan avointa ja rehellistä keskustelua. Erityisesti haluan kiittää Kimmoa jonka kanssa on ollut aina helppoa istua alas. Kuopio on kotikaupunkini ja KalPa on kasvattajaseurani, näissä molemmissa on minulle erilaista fiilistä kuin muualla. Odotan innolla uusia kujeita ja tulen seuraamaan tarkasti KalPan otteita.

KalPan leirissä siirto nähtiin mahdollisuutena uusien pelaajien hankintaan. Option käytön myötä budjetista löytyy lisäaukko uusille nimille.

– Jukan sopimuksessa oli ulkomaanoptio, hän käytti sen ja lähtee hakemaan nyt uusia haasteita uralleen ulkomailta. Haluamme kiittää Jukkaa joustavuudesta seuraa kohtaan ja toivottaa menestystä eteenpäin, urheilujohtaja Kimmo Kapanen kommentoi.

– Tämä siirto tuo meille tilaa pelaajabudjettiin ja meillä on mahdollisuus reagoida nyt nopeastikin kun markkinoilta löytyy meidän pelitapaan sopivia pelaajia, meille sopivilla ehdoilla. Haemme nyt kahdesta kolmeen pelaajaa, sitten joukkueemme on valmis.