PRAHA. Leijonien osalta MM-turnaus Tshekissä päättyi puolivälieriin, kun isäntämaa oli parempi torstain puolivälieräottelussa lukemin 5-3.

Paljon tapahtumia sisältänyt kamppailu kääntyi lopulta kolmannessa erässä Tshekille, kun voittomaalin Leijonien verkkoon räpäytti vanha kunnon Jaromir Jagr.

Lopussa vielä Tshekki iski tyhjiin ja varmisti Leijonille pettymyksen, mikä tuli esille suoraan Joonas Kemppaisen läpikäynnissä.

– Tosi paskat fiilikset. Kovat odotukset olivat ennen peliä, että mennään jatkoon. Vähän kääntyi siihen toisen erän pariin kyseenalaiseen tuomioon ja oikeastaan jäi kyllä todella paska maku tästä, Kemppainen mietti.

Harmituksena oli myös se, että miten voitto lipesi käsistä kolmannessa erässä.

– Tultiin hyvin siihen ja saatiin peli tasoihin, mutta vähän huolimattomasti annettiin se niiden voittomaali siinä. Huono maku jäi, oltaisiin mun mielestä ansaittu vähän enemmän tänään, Kemppainen kävi läpi.

Kemppainen itse oli mukana toisen erän kyseenalaisissa kuvioissa, sillä häneltä maila huitaistiin härskisti käsistä alivoiman tappamisen yhteydessä, minkä jälkeen Tshekki sai paljon tilaa ja Jagr pääsi räppäämään illan ensimmäisensä.

Kaikkea muutakin tapahtui kyseisessä hetkessä Kemppaisen mukaan.

– Ensinnäkin mistä se jäähy tuli, niin kaverin hyökkääjä kävi kalastamassa sen. Sen jälkeen multa lyötiin maila ja mun mielestä kiekko kävi vielä keskialueella siinä, kun se yhdessä vaiheessa pomppasi pakin lavan ylitse. Noh, olisi voitu tappaa ne alivoimat siinä, että ei me tuomareihin sinänsä hävitty.

– Mutta ehkä se peli vähän kääntyi siihen, Kemppainen mietti.

Illan isoksi nimeksi nousseelle Jagrille sen sijaan lähti tunnustusta.

– Aika vaikea oli saada kiekkoa siltä pois kun oli hyökkäyspäässä. Aika hyvin putki kulkee vielä sen ikäisekseen, kärppäsentteri tunnusti.

Turnauksen aikana Kemppainen on saanut paljon kehuja otteistaan ja rooli on ollut iso läpi matkan. Paljon hyvää jäi käteen, mutta lopulta iso pettymys.

– Kyllä mun mielestä todella mukavaa oli silleen… oli todella hyvä joukkuehenki ja todella hyvä joukkue. Oli todella mukavat kaksi ja puoli viikkoa tässä, mutta nyt kun hävittiin tämä, niin sitä kautta jäi paskat fiilikset.

– Harmittaa kyllä, sillä olisi ollut todella mukavaa mennä jatkoon tuosta, Kemppainen niputti ajatukset yhteen.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen