USA:n ja Sveitsin välillä pelattu puolivälieräottelu oli tasainen. Lopulta ottelun voitti ja välieriin eteni USA lukemin 3-1.

Maalinteon ottelussa aloitti Sveitsi. Roman Josi iski ensimmäisessä erässä yhden koko MM-turnauksen upeimmista maaleista. Josi sai kiekon keskialueella, vei USA:n puolustuksen kebabkioskille ja iski kaatuessaan kiekon USA:n maalin yläkulmaan.

Toisessa erässä amerikkalaiset heräsivät peliin mukaan. Erän puolessa välissä USA iski kaksi nopeaa maalia, kun Ben Smith ja Charlie Coyle osuivat 57 sekunnin sisään. 2-1 tulos säilyi myös erän loppuun saakka, joten kolmanteen erään mentiin Yhdysvaltain johdossa.

Kolmannessa erässä USA lisäsi johtoaan 3-1:een Jack Gardinerin osumalla. Gardiner sai hyvitettyä maalillaan Sveitsin avausosumaa, jossa eniten yhdysvaltalaisista pihalla oli juuri Gardiner.