Tästä asiasta Leijonien täytyy pitää kiinni menestyäkseen

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon MM-turnaus on edennyt totuuden hetkeen asti, kun vuorossa on puolivälierät. Leijonat kohtaa puolivälierässään kisojen isäntämaan Tshekin torstaina klo 21.15.

Suomi päätti alkulohkonsa kahteen jatkoaikavoittoon Valko-Venäjästä ja Venäjästä. Saldo oli muutenkin voitokas lukuun ottamatta ensimmäistä ottelua, jossa USA kaatoi Suomen 5-1-lukemin.

Leijonien menestyksen ehtona on kurinalaisuuden säilyttäminen jatkopeleissäkin eli puhumme varsinkin jäähyilyn välttämisestä. Suomi onkin ottanut vähiten kahden minuutin jäähyjä turnauksessa ja on ainoana joukkueena pelannut alivoimansa ilman takaiskuja.

Edellisessä Venäjä-pelissä toki Leo Komaroville tuomittiin 5+20-minuutin pelirangaistus, mutta kyseessä oli melkoinen tuomarivirhe. Turnauksen kurinpitoelin katsoikin, että suomalaiselle ei pidä antaa pelikieltoa tilanteesta ja hän on mukana torstain pelissä.