NHL:ssä itäisen konferenssin finaaleissa nähdään seitsemäs ja ratkaiseva ottelu, sillä New York Rangers onnistui vierittämään ratkaisun sinne, kun se kaatoi vierasottelussa Tampa Bay Lightningin Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Kamppailu oli vielä kahden erän jälkeen 2-1 Rangersille, mutta kolmannessa erässä laitettiin oikein kunnolla tuulemaan maalien osalta.

Loppulukemat olivat lopulta Rangersille 7-3.

Valkopaitainen vierasjoukkue onnistui myös tulittamaan Lightningin maalilla aloittaneen Ben Bishopin vaihtoon. Hänen tilallaan kolmannen erän lopussa Lightningin maalilla torjui Andrei Vasilevski.

Rangersin puolella tehomiehinä ottelussa toimivat Derick Brassard (3+2), J.T. Miller (1+3) ja Rick Nash (1+3).

Ratkaiseva ”game seven” on vuorossa joukkueiden välillä perjantain ja lauantain välisenä yönä New Yorkissa.

Läntisen konferenssin finaaleissa puolestaan edessä on kuudes peli Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Silloin Anaheim Ducksilla on mahdollisuus edetä finaaleihin, sillä se johtaa sarjaa Chicago Blackhawksia vastaan voitoin 3-2.