PRAHA. Nuori Leijona-tähti Aleksander Barkov saapui torstain kirvelevän tappion jälkeen odotetun pettynyneenä median eteen.

3-5-päättynyt Tshekki-peli otti nuorta hyökkääjä silminnähden päähän. Nuoren hyökkääjän vahva turnaus sai samalla ikävän päätöksen.

– Tultiin tänne pelaamaan voitosta ja jo nyt jäi luu käteen. Pettymys on iso, Barkov nieleskeli.

Turnaus oli Leijonilta muuten varsin nousujohteinen. Tshekki-pelissä jäähyt ja herra nimeltä Jaromir Jagr käänsivät pelin kuitenkin lopullisesti vastustajalle.

– Meillä oli todella hyvä joukkue. Tällä ryhmällä oli saumat mennä vaikka kuinka pitkälle. Jo harjoituspeleistä asti oli sellainen tunne, että pystytään voittamaan tämän joukkueen kanssa. Joukkuehenki oli loistava ja ryhmä täynnä loistavia äijiä.

Sentteri antoi itselleen jopa hieman yllättäen kovaa rapaa omasta pelistään. Vaikka Barkovin ketju oli jälleen Leijonien paras, odotti Panthers-hyökkääjä enemmän.

– Paransin koko ajan, kuten joukkuekin. Toivoin, että parantaisin vielä tähänkin peliin. Mutta se 5-10 prosenttia jäi kahdesta ekasta erästä uupumaan. En saanut itseäni sille tasolle, mitä voittavan pelaajan pitää olla.

Kokonaisuus turnauksesta jäi silti hyvän puolelle.

– Paransin peliäni pitkin turnausta. Mutta tähän peliin otti yhden askeleen taakse päin, Barkov kiteytti.

”Yksi maailman parhaista”

Peli näytti vielä päätöserässä kääntyvän suomalaisille, kun Barkov nosti erän alkupuolella Leijonat tasoihin komealla kudillaan.

Sen jälkeen roolin varasti tuttu ketjukaveri Floridan lämmöstä. Voittomaali syntyi Jagrin henkilökohtaisella ja varsin upealla suorituksella.

Tehoilla 2+1 irtosi myös suomalaisen kehut.

– Tshekki ansaitsi voiton. Enempää ei voi yksi mies auttaa joukkuetta voittamaan. Pelasi huikean pelin, Barkov hehkutti.

– Varmasti koko turnauksen parhaita pelaajia ja muutenkin koko maailmassa. On ollut kunnia pelata häntä vastaan ja jopa samassa joukkueessa.

Ilari Isotalo, Praha
Twitter: @IlariIsotalo