Aikoinaan yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista pidetty kanadalainen Angelo Esposito piti tällä kaudella välivuoden jääkiekosta. Hän myös pohti lopettamista kokonaan, sillä Esposito on kärsinyt useista vammoista uransa aikana.

– Vuosi oli raskas henkisesti sekä fyysisesti. Olen kokenut monia loukkaantumisia viime vuosina, joten päätin pitää välivuoden. Minun piti selkeyttää omatuntoani. Aloin treenata pari kuukautta sitten ja haluaisin palata takaisin Eurooppaan, Esposito kertoi thestar.comille.

NHL-tähteä hehkutetusta Espositosta ei tullut. Itse asiassa hän ei ole pelannut peliäkään NHL:ssä. Ennen vuoden 2007 varaustilaisuutta Espositoa veikattiin menevän monessa lähteessä ensimmäisten joukossa, mutta hänet varattiin ”vasta” 20. vuorolla Pittsburghiin.

– Kun olin istunut kotonani puolitoista kuukautta, sanoin tyttöystävälleni, että minun on pakko pelata. En voisi vain olla kotona. En tiedä mitä tekisin, jos en pelaisi. En voinut pelata tällä kaudella, koska en ollut huippukunnossa, enkä halunnut enää loukkaantua. Haluan olla parhaassa iskussa silloin kun pelaan, Esposito kertoi sapaattivuodestaan.

Esposito pelasi kaudella 2012-13 myös Lahden Pelicansissa. Liigassa hänelle kertyi 29 ottelussa tehot 3+4=7. Kanadalaispelaaja on voittanut urallaan Kanadan junioriliigan Memorial Cupin ja alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.