OSTRAVA. Leijonien takalinjoilla tähän mennessä hyvin vahvan turnauksen pelannut Esa Lindell on ottamassa hiljalleen harppauksen kohti isompia areenoita.

Jo pienen mutkan Dallas Starsin AHL-joukkueen mukana Ässien putoamisen jälkeen käynyt Lindell hypännee seuraavaksi kolkuttelemaan ihan jo NHL:n portteja, ainakin Leijonissa pakkeja peluuttavan Lauri Marjamäen mukaan.

– Jos on MM-kisapakki Suomen maajoukkueessa, niin onhan se parasta valmistautumista sitä kohden. Kaikki NHL-scoutit sun muut näkevät, että kuinka pystyy pelaamaan tämmöisessä turnauksessa, missä on aika kovia ja nimekkäitä joukkueita vastassa. Sanotaanko niin, että en näe mitään estettä miksi hän ei pystyisi pelaamaan Dallasissa noilla suorituksilla, mitä hän esitti Liigassa parhaana puolustajana ja nyt sitten MM-kisoissa meillä, Marjamäki mietti kun häneltä kysyttiin Lindellin tulevaisuudesta.

Ylipäätänsä Marjamäellä on jäänyt varsin hyvä kuva Lindellistä.

– Hymyilee vaan ja naureskelee tuolla kesken pelin eikä streissaile. Vähän muutenkin on toki muuttamassa siihen, että suomalaiset eivät niin saatanasti purista mailaa tuolla ja pakolla väännä, vaan vähän sellaista rentoutta tuovat tekemiseen mukaan. Niin tämä yhteiskunta vaan muuttuu.

– Mutta Lindell on yksi harvoista suomalaiskiekkoilijoista, joka ottaessaan syötön nopeasti haltuun ampuu saman tien. Ei hän tarvitse mitään lämäriä. Koko ajan katse ylhäällä ja on poikkeuksellisen hyvä toimittamaan kiekkoa maalille.

– Hyvän pelikäsityksen omaa, hyvän kokoinen ja pystyy mailalla pistämään syöttölinjoja poikki. Pelikäsitys on mainio ja se pelaamisen helppous paistaa tuosta. Ei se kyllä ihan sattumaa ole, että on ollut ”Rockyllä” (Pekka Rautakallio) valmennettavana. Tuntuu, että on aika paljon samoja piirteitä kun aikanaan Rockyllä, Marjamäki kävi läpi Lindellin pelaajaprofiilia.

Kun miettii Lindellin pelaajakehitystä, Marjamäki listaa asioita nimenomaan fyysisellä saralla.

– Varmaan tuollaiset voimakohteet; jalkavoima, keskivartalovoima ja sellainen mailavoima. Ylipäätänsä voiman kautta saa nopeuttakin paremmaksi ja sitä kautta kaikki liikkeelle lähdöt sun muut. Siellä pienessä kaukalossa pakkienkin osalta se peli on vähän sellaista stop and start -tyyppistä vielä enemmän.

Neljässä ottelussa Lindell on iskenyt tähän mennessä Leijonien paidassa tehot 1+3=4.

Seuraavana Leijonilla MM-turnauksessa vastassa on Slovakia. Kyseinen ottelu alkaa lauantaina kello 17.15.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen