PRAHA. Leijonilla keskiviikkona ohjelmassa oli siirtyminen Ostravasta, missä se pelasi alkulohkon ottelut, Prahaan, missä torstaina edessä on Tshekin kohtaaminen puolivälierissä.

Sinne Leijonat pääsee lähtemään useampi voitto allaan, kun viimeisin tappio on tullut USA:lle alkulohkon ensimmäisestä ottelusta.

Mutta vielä isona voittona alle tuli päänahka Venäjästä, joka jäi alle rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2.

– Uskon, että se luottamus siihen meidän omaan tekemiseen kyllä kasvoi. En tiedä sitten, että onko sillä ”voitto alla” –asialla niin isoa merkitystä nyt, kun kaikki tietävät, että mikä on tilanne. Mutta näen, että meidän joukkue osasi ottaa oikealla tavalla siitä energiaa irti ja voimaa siitä voitosta, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen kertaili keskiviikkona Prahassa.

Matkustusvälineenä joukkueella toimi juna, joka oli varsin hauska veto Jalosen mukaan.

– Se oli itseasiassa ihan makea, helppo homma. Ei edes huomannut kunnolla, että matkustettiin, Jalonen kävi läpi.

Prahassa edessä on kuitenkin hieman erikoisemman ja jäähallien osalta hieman yllättävän haasteen purkaminen, sillä muutenkin kuumien kelien kautta Prahan iso O2 Arena on tulossa erityisesti pelitapahtumiin erittäin kuumaksi.

Tähän on Jalosen mukaan varauduttu hyvin.

– Jo viime vuonna oli käytössä ohjeita esimerkiksi nesteen käytöstä koko päivän ajan. Ei ainoastaan pelien suhteen. Tämä tulee todella kuumaksi tämä halli ja se on aivan erilainen kuin mitä Ostravassa oli, se on selvä.

– Ollaan annettu jo pelaajille info siitä, että miten kannattaa toimia ettei ole jo liian myöhäistä, Jalonen kertoi.

Joukkueen terveystilanteen suhteen pientä edistysaskeletta on tapahtumassa.

– (Atte) Ohtamaa näyttää ihan hyvältä ja käy tässä nyt jäällä. (Antti) Pihlströmin tilanteesta en tiedä, siitä saadaan varmaan lisätietoa tässä illan aikana. Kokoonpanot sitten tehdään käytännössä huomenna. Annetaan nyt poikien kerätä voimia ja olla rauhassa. Mennään pikku hiljaa eteenpäin.

Joka tapauksessa edessä on upea ilta, kun vastaan asettuu kisojen isäntämaa Tshekki, jolla takanaan on noin 18 000 kotiyleisö ja sen luomaa hurmosta.

– Tulee aivan makea ja äärettömän hienoa tunnelma. Tuossa hallissa siinä tunnelmassa on kyllä hieno pelata.

– Siitä tulee hieno ilta, Jalonen tiivisti lähtökohdat.

Tarkemmin siitä, että mitä asioita valmennusjohto lähtee avaamaan Tshekin pelaamisesta tai huomioitavista kohteista, Jalonen ei lähtenyt käymään läpi.

– Nykypäivänä vielä kääntyvät tuollaiset toiseen suuntaan. Mutta pidetään ne joukkueen sisällä ja meillä on tarkat tiedot heidän tekemisistään, mitä ovat tehneet ja mitä tulevat tekemään.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen