Leijonaluotsi perkasi pettymyksen keskellä: ”Oli hieno matka”

© Kuva: Ilari Isotalo

PRAHA. Leijonien osalta MM-turnaus päättyi isoon pettymykseen, kun puolivälierissä pelit päättyivät tappioon isäntämaa Tshekille.

Torstain kamppailu kun kääntyi Tshekille lukemin 5-3.

Ottelussa eteen tuli jälleen tuomareiden osalta ties mitä, mistä Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen kävikin hyvin lämpöisenä (lue lisää).

Mutta tulos on mitä on, siitä Jalonen ei lähtenyt isommin selittelemään.

– Se tulos tiedetään, sen kanssa pitää elää ja sitä pitää kunnioittaa. Se ei lähde mihinkään. Pitää analysoida tarkemmin koko MM-leirin ja varsinkin MM-turnauksessa tekeminen, mutta kyllä tässä päällisin puolin on sellainen tunne, että leijona näytti kyntensä taas, Jalonen pohti isoa kuvaa joka kuitenkin päättyi pettymykseen.

– Kyllä pukuhuoneessakin oli hiljaisia, kaikkensa antaneita pelaajia. Niin kuin me kaikki ollaan, se on ihan selvää, Jalonen kävi tunnepuolta läpi.

Fakta on kuitenkin se, että Leijonat ei yltänyt Tshekki-pelissä läheskään sen parhaaseen suoritukseen, vaan esimerkiksi pelin alku oli heikko ja ylipäätänsä puolustuspelikään ei ollut lainkaan edes ”totutulla” tasolla.

– Ensimmäisessä erässä oltiin hyökkäyspelin suhteen vajaita. Vähän mentiin ilman aloitteellisuutta ja aktiivisuutta esille, mutta kahdessa seuraavassa pystyttiin pelaamaan sitä niin kuin me ollaan koko turnauksen ajan pelattu ja oltiin vaarallisia siellä. Pystyttiin kaivamaan kaivattuja asioita esille ja sitten oltiin sillä tasolla, missä me ollaan oltu koko ajan.

– Mutta kyllähän neljä maalia omiin on liikaa, se on ihan selvää. Kolme maalia mitä tehtiin, niin sen pitäisi riittää tällä tasolla voittoon. Ollaan kaksi kertaa päästetty enemmän kuin kaksi maalia täällä ja molemmilla kerroilla on tullut tappio, Jalonen harmitteli.

– Ja ylivoimamaaleihinhan tämä peli meni. Kaksi maalia meni meillä alivoimalla, missä ei ole päästetty osuman osumaa ennen tätä tässä turnauksessa, Jalonen nosti esille.

Matka jäikin kesken.

– Kyllä tässä nyt pitää ottaa vähän aikalisä tähän paikkaan ja miettiä rauhassa, että miten tämä meni. Mutta ylpeä olen kyllä jokaisesta leijonapelaajasta, oli hieno matka heidän kanssaan. Harmi, että se jäi näin kesken.

– Tästä on kuitenkin kasvanut sellainen hyvä ja vahva leijonajoukkue, missä on liidereitä kentällä, pukukopissa ja penkillä. Niin se menee ja onhan se harmi, että ei päästy sinne mitalipeleihin, Jalonen purki nopeita tuntemuksiaan turnauksen päätteeksi.

Seuraavien hetkien suunnitelmat olivat myös Leijonien päävalmentajalla täysin auki.

– En tiedä mitä tapahtuu. Pitää käydä kiittämässä pelaajia, Jalonen sanoi varsin tunteikkaana.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.