OSTRAVA. Ykkösketjuun Venäjä-peliin nostettu Teemu Hartikainen oli monessa mukana, kun Leijonat kairasi rangaistuslaukauksista 3-2-voiton.

Isokokoinen hyökkääjä toi selvästi lisää kamppailuvoimaa ykkösketjuun. Se näkyi varsinkin muutamassa pitkässä kulmaväännössä venäläispakiston harmiksi.

– Hyvälle tuntui. Saatiin muutama tontti tehtyä ja yksi jäähy hankittua. Vielä pitää saada paikoista jatkossa sisään. Aika pienestä se oli kiinni, Hartikainen luonnehti omaa hyppyään SuomiKiekko-sivustolle.

Yksi paikka, mistä koko kiekkokansa odotti Suomessa osumaa, oli avauserän 2-0-hyökkäys Tuomo Ruudun kanssa. Hartkainen heitti pelin jälkeen jo huulta kämmistä.

– Latasin itselleni one-timeria, mutta hieman tuli syöttö taakse ja meni askelmerkit sekaisin. Jos oltaisi hävitty, olisi harmittanut.

Venäjä sytytti muutenkin suoraviivaisen hyökkääjän. Valmennuksen pyytämät pitkät hyökkäykset olivat juuri niitä, mitä herätti kunnon kamppailupelaamisen henkiin tiistai-iltana.

– Siinä koko ajan hiki virtaa ja pelataan kovaa. Siinä joutuu jokaisesta kiekosta taistelemaan täysillä, joten kyllä se sytyttää, Hartikainen kiteytti.

Ja samalla tavalla sytyttää myös tuleva vääntö. Leijonat jatkaa turnaustaan torstaina Prahassa turnausisäntä Tshekkiä vastaan, joka saa varmasti isolukuisen yleisön taakseen.

– Siellä on varmasti kova huutomyrsky. Mutta sitä pitää ottaa se energia hyödyksi. Kova ja aika ikimuistoinen peli tulee varmasti, hyökkääjä ennusti.

Ilari Isotalo, Ostrava
Twitter: @IlariIsotalo