Jokerit ja laitahyökkääjä Pekka Jormakka ovat sopineet pelaajan pelaamisesta helsinkiläisseurassa kahdella seuraavalla kaudella.

Jormakka, 24, on kuulunut kahdella viime kaudella SM-liigan finaaleihin edenneen Tapparan avainpelaajiin. Hän on noussut myös maajoukkuepelaajaksi ja pelasi Leijonissa viime keväänä MM-hopeaa saavuttaneessa ryhmässä Minskissä.

– Jormakka on maalintekijä, jolla on eväät kehittyä vielä paremmaksi pelaajaksi. Hän on osoittanut olevansa tärkeä pelaaja, gamebreaker, joukkueilleen ratkaisuhetkillä, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Tapparassa Jormakka teki kahden kauden aikana 28 maalia runkosarjassa ja 12 pudotuspeleissä. Tällä kaudella hän oli playoffseissa joukkueensa paras pistemies tehtyään 20 ottelussa tehot 8+10=18. Niillä hän sijoittui koko SM-liigan pistepörssissä kolmanneksi.

Jormakka debytoi SM-liigassa jo kaudella 2008-09 JYPissä, jota edusti aina kevääseen 2011 asti. Erinomaisen luistelijan ja taiturimaisen pelaajan ura otti uuden askeleen seuraavalla kahdella kaudella Pelicansissa, josta hän jatkoi matkaansa Tapparaan. SM-liigassa Jormakka on pelannut 228 runkosarjapeliä ja tehnyt 56+59=115 tehopistettä. Playoffseissa hänen tehonsa ovat 49 ottelussa 13+16=29. Laitahyökkääjä on saavuttanut kolmesti SM-liigan hopeaa, kerran Pelicansissa ja kahdesti Tapparassa.

Sekä alle 18- että 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut Jormakka teki debyyttinsä A-maajoukkueessa kaudella 2012-13. Siitä lähtien hän on kuulunut rinkiin, josta EHT- ja MM-kisapelaajia on valittu. Kaudella 2013-14 hän pelasi yhteensä 14 maaottelua, joissa teki viisi maalia. Tällä kaudella Jormakka pelasi Leijonissa Sotshin EHT-turnauksessa joulukuussa.

Lähde: Jokerien nettisivut