Jokerit on hankkinut puolustukseensa tanskalaisen puolustaja Philip Larsenin. Larsen, 25, siirtyy Jokereihin toisesta KHL-seurasta Jugra Hanti-Mansijskista, jossa hän esiintyi tällä kaudella. Larsen teki 56 runkosarjaottelussa 6+19=25 tehopistettä ja oli joukkueensa viidenneksi tehokkain pelaaja sekä puolustajien ykkönen.

Ennen siirtymistään KHL:ään Larsen pelasi neljällä kaudella Pohjois-Amerikassa Dallas Starsin ja Edmonton Oilersin organisaatioissa. Tanskalaispakki sai vyölleen 125 NHL-ottelua, joissa hän iski 8+23=31 tehopistettä. Larsen on Dallasin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2008.

-Larsen on taitava right-kätinen puolustaja, joka tuo paljon lisää kiekolliseen pelaamiseemme. Hän lukee peliä hyvin ja pystyy myös erinomaisen luistelunsa avulla tekemään oikeita ratkaisuja, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri Jokereiden kotisivuilla.

Larsen on toinen Jokereiden tanskalaispelaaja ensi kaudella. Seura oli jo aiemmin tiedottanut Larsenin maanmiehen Peter Reginin tulosta Jokereihin.

-Larsenilla on 25-vuotiaana edelleen paljon aikaa kehittyä, ja hänellä oli kova halu tulla seuraavaksi kaudeksi Jokereihin ottamaan uusi steppi urallaan, Kurri jatkaa.

Tanskan maajoukkueessa Larsen on kuulunut viime vuosina vakiokalustoon ja luottomiehiin. Hän teki debyyttinsä MM-kisoissa jo 19-vuotiaana keväällä 2009. Yhteensä Larsen on pelannut viidet MM-kisat, viimeksi viime keväänä Minskissä. Tuolloin hänet valittiin kauden jälkeen myös Tanskan vuoden puolustajaksi.

Larsen muutti kotimaastaan jo 15-vuotiaana Ruotsiin ja pelasi viiden seuraavan kauden aikana niin Röglessä kuin Frölundassa. Jälkimmäisessä hän oli viimeisellä kaudellaan seurakaveri Jokereihin tulevaksi kaudeksi siirtyvän norjalaishyökkääjä Mathis Olimbin kanssa.

Suomalainen jääkiekkoyleisö muistaa Larsenin MM-kisojen lisäksi Rauman Lukon paidasta NHL:n työsulun ajalta kaudella 2012-13. Larsen pelasi SM-liigassa 27 ottelua, joissa teki 5+10=15 tehopistettä. Hänen jääaikansa 26.16 minuuttia ottelua kohden oli koko sarjan korkein keskiarvo.