Jaromir Jagrin maajoukkuepelit pakettiin – ”Tämä oli jotain spesiaalia”

© Kuva: Ilari Isotalo

PRAHA. Sunnuntaina Tshekin MM-kisoissa päättyi ainakin legendan omien sanojen mukaan yksi osa hienosta tarinasta, kun Jaromir Jagrin maajoukkueura tuli päätökseen.

Se päättyi harmittavasti tappioon, kun pronssipelissä USA oli parempi lukemin 3-0.

– Tähän on hyvä päättää kotona, vaikka ei tullut mitalia mukaan. On aika päättää. En tiedä haluanko pelata enää, vaikka rakastan edelleen tätä lajia. On kuitenkin vaikea valmistautua ja olla pelivalmis, kun vastustajan pelaajat ovat 20 vuotta nuorempia kuin minä, Jagr sanoi hymähtäen.

Jagrin piti päättää maajoukkueura jo viime keväänä Minskiin, mutta niin vain mielipide vaihtui.

– Olin silloin aika tunteellinen viimeisen pelin jälkeen, mutta sitten fanit, isäni, valmentajat… he käänsivät kantani toiseksi. Ja nyt olen hyvin iloinen että tein sen, vaikka emme voittaneet mitalia.

– Tämä oli jotain spesiaalia, Jagr tiivisti tuntemukset kotiturnauksen jälkeen.

Harmitus tappiosta oli päällä, mutta silti Jagr pysyi vielä pelin jälkeenkin hyvin rauhallisena.

– Mielestäni tunteet voivat haitata paljon, pitää pysyä rauhallisena tapahtui sitten mitä tahansa. Mutta on hienoa nähdä miten fanit maassamme nauttivat jääkiekosta, minkä toki tiesin jo ennen tätä. Fanimme ovat hulluna jääkiekkoon.

Pelin jälkeen O2 Arenalla huudettiin voimakkaasti Jagrin nimeä, mistä konkari oli otettu.

– Yksi syy sille miksi tätä jääkiekkoa haluaa pelata. Arvostan sitä paljon ja he varmasti arvostavat sitä, että tulin pelaamaan maani puolesta.

– Ja isossa kuvassa ei tässä ole kyse jostain mitalista, tämä on niitä nuoria ja lapsia varten, jotka katsovat pelejä ja alkavat siitä sitten innostua, seuraamaan sitä enemmän ja ehkä se jopa muuttaa heidän elämää. Ei se ole kiinni mitaleista, sillä ei kukaan muista 10 vuoden päästä, että kuka voitti. Enemmän tämä on niitä nuoria varten.

Hieman parempaa lopetusta olisi voinut toivoa, mutta Jagr ei sitä liikaa lähtenyt harmittelemaan.

– Jokainen ihminen elämässä haluaisi varmasti vaihtaa kaiken paremmaksi, mutta ei se toimi niin. Pitää miettiä hyvät ja huonot asiat elämässä ja huomioida ne. Ja mennä eteenpäin.

Hauska hetki tuli vastaan, kun Jagrilta kysyttiin uran kohokohdasta.

– Toivottavasti se on tulossa, Jagr nauratti ympärillä ollutta isoa toimittajajoukkoa.

– Jokainen hetki kiekkoelämässä on paras hetki, koska ne liikuttavat sinua johonkin. On vaikea valita vain jotain tiettyä.

Tulevaisuuden suhteen on vielä auki se, että vieläkö Jagrin pelit jatkuvat NHL:ssä.

– Jään tänne Tshekkeihin hetkeksi ja sitten lähden takaisin Floridaan. Täytyy hakea tavarat mitkä jätin sinne ja sitten sen jälkeen miettiä, että mitä ensi vuonna tapahtuu. Tiedän siellä joukkueen nyt, mutta saa nähdä miten käy.

Jagr ehti jo julistaa puolivälieräpelin jälkeen suomalaisille Aleksander Barkoville ja Jussi Jokiselle, että ensi vuonna he yhdessä tulevat voittamaan Stanley Cupin.

– Sanoin sen sitä varten, että Barkov alkaa hitto vie harjoitella, Jagr naureskeli suuresti ennen kuin marssi eteenpäin kohti pukuhuonetta.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen