PRAHA. Suvereenia hallintaa ja taululle tylyt lukemat 9-0. Tälläisen pelin jälkeen voisi kuvitella kuvitella kuulevansa muutakin kuin perusjargonia voittajajoukkueen pelaajilta.

Kanadan NHL-tähdet pitivät torstaisen puolivälierävoiton jälkeen kuitenkin huolen, ettei tarjolla ole liikaa meheviä kommentteja.

Kysyi asiaa keneltä pelaajalta tahansa, tippui Valko-Venäjälle kehuja vaatimattomasta räpiköinnistä.

– He taistelivat loppuun asti tiukasti. Tämä oli vaikea peli meille, puolustuksessa ensimmäisiä kisojaan pelaava Panthersin superlupaus Aaron Ekblad vakuutteli SuomiKiekko-sivustolle aivan naama näkkärillä.

– Tämä oli meille jälleen hyvä kokemus – opimme paljon uutta, mikä auttaa meitä jatkossa.

Samalla linjalla oli Kanadan maalivahti Mike Smith, jolle kertyi nollapelissä 24 koppia.

– Tuntuu hyvältä ja nollapeli tietysti bonuksena päällä. Heillä oli omat paikkansa varsinkin toisessa erässä, mutta kestimme sen hyvin, vahti summasi.

– Nämä pelit eivät ole koskaan helppoja. Saimme pidettyä kuitenkin paketin hyvin kasassa, vahti jatkoi.

Vertailuna yhdeksän maalia päästänyt Kevin Lalande joutui venymään illan aikana 41 torjuntaan.

Vihdoin mitalipeleihin

Kanadan taival on tyssänyt muutaman vuonna putkeen jo puolivälieriin. Hyvistä aluista huolimatta joukkue on kontannut ratkaisevan puolivälierän koittaessa.

Se näkyi torstaina, kun joukkue latasi jo avauserään tylyt 4-0-lukemat.

– Puhuimme, puhuimme ja puhuimme, ettei viime vuosien tapahtumat saa toistua. Emme saa pelata ohipeliä tässä vaiheessa, kun olemme pelanneet ja tehneet niin paljon töitä tämän eteen, summasi kokenut Jazon Spezza.

Kanada ei jättänyt muutenkaan Valko-Venäjälle juuri saumoja.

– Pelasimme hyvin ja pidimme heidät pois kiekosta. Se oli tänään meidän aseemme voittoon. Heillä on taitavia hyökkääjiä, minkä tiesimme. Jos olisimme antaneet heille kiekon, olisi tilanne ollut päinvastainen, hyökkääjä filosofoi.

Ilari Isotalo, Praha
Twitter: @IlariIsotalo