Hurjalla aikataululla mukaan MM-kisoihin tullut Aleksandr Ovetshkin: ”En tuntenut oloani kovin hyväksi”

© Kuva: Ilari Isotalo

PRAHA. Pelien lisäksi yksi mielenkiintoisimmista asioista lauantaina välierissä oli Venäjän riveissä megatähti Aleksandr Ovetshkin, joka saapui pelipaikoille todella nopealla aikataululla sen jälkeen, kun Washington Capitals oli tippunut pudotuspeleissä NHL:ssä.

Ovehtskin kuitenkin halusi liittyä Venäjän joukkueen mukaan ja oli kehissä, kun välieräottelussa vastassa oli USA.

Kyseisestä ottelusta tuli haastava Venäjälle, vaikka loppulukemat olivat lopulta heille 4-0. Ovetshkin pamahti kuitenkin rupattelemaan suoraan suomalaisen median eteen pelin jälkeen.

– Rehellisesti sanottuna kaksi ensimmäistä erää olivat kyllä vaikeita. USA pelasi erittäin tiiviisti ja väkevästi omalla alueella, eivätkä tehneet virheitä. Oli vaikeaa löytää paikkoja ja tilaa päästä ylipäätänsä kunnon tonteille, Ovetshkin puhui vaikeuksista SuomiKiekko-sivustolle taiston tauottua.

Ensimmäinen osuma kuitenkin määritti vahvasti suuntaa.

– Kun (Sergei) Mozjakin onnistui maalinteossa, niin sen jälkeen koko pelikin meni paremmaksi ja tavallaan helpoksi, Ovetshkin mietti.

Tehot 1+1 lopulta ottelussa kasannut Ovetshkin itse oli myös haasteiden keskellä, kun alla oli aikaeroa ja ylipäätänsä kiireistä aikataulua. Aikataulukin oli ollut hurja saapumiselle, sillä Capitals oli tippunut pudotuspeleistä keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaan.

– Kahden ensimmäisen erän aikana en tuntenut oloani kovin hyväksi. Kolmannessa sain jalkani liikkeelle ja tulosta tuli, venäläistykki kävi läpi.

Sunnuntaina tiedossa on melkoinen herkkupala, kun finaalissa yhteen iskevät Kanada ja Venäjä.

Joukkueiden välillä on historiassa nähty melkoisia taisteluita. Ja ovatpa nyt vastakkain muun muassa tähdet Sidney Crosby ja Ovetshkin, sekä onhan jalkeilla Jevgeni Malkinia, Ilja Kovaltshukia, Claude Girouxia sun muuta.

– Se tulee olemaan hauska ja mielenkiintoinen peli niin meille, faneille kuin teille toimittajille myös.

– Huomenna sitten nähdään, että mitäs sitten tapahtuukaan, Ovetshkin päätti.

Finaali käynnistyy Suomen aikaan 21.45.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen


Näin lunastat 50€ ilmaisen livevedon Mestarien liigaan! 

  1. Avaa tili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20€ ja lyö vähintään 1€ veto mihin tahansa kohteeseen, jossa kerroin on 1,50 tai suurempi.
  3. Saat heti 50€ arvoisen live-vedon!