Tshekkikonkari Jaromir Jagr puhkuu intoa MM-puolivälierän kynnyksellä.

Leijonat kohtaa torstai-iltana Prahassa kisaisäntä Tshekin. Vielä ei ole täyttä varmuutta siitä, onko Jagr pelikuntoinen. Mies pelasi tiistaina Sveitsiä vastaan vain pari minuuttia.

Jagr on kuitenkin hyvällä tuulella.

– Tunnelma täällä on hieno. Sitä voi verrata vain NHL:n playoffeihin. Täällä fanit tukevat eri tavalla hyppien ja laulaen läpi ottelun. Hienoa, että ihmiset ovat hulluina jääkiekkoon, Jagr kertoo NHL.comille.

Veteraani on ollut joukkueensa näkyvimpiä pelaajia. Kuuden pelin saldo on 4+2. Paikoin Jagr on operoinut kentällä liki mielensä mukaan ja rakentanut upeita maalipaikkoja.

– Ikävä kyllä vain maalit lasketaan. Isälläni oli tapana sanoa, että tämä on jääkiekkoa eikä taitoluistelua. Kukaan ei maksa hienosta pelaamisesta, vaan sinun pitää tehdä maaleja. Yritämme kuitenkin antaa faneille hieman ekstraa, Jagr selvittää.

Jagrin luistin on liikkunut hyvin pitkän NHL-kauden jälkeenkin. Yksi syy voi olla se, että Jagr painaa vähemmän kuin joku tovi sitten.

– Painan noin 105 kiloa, kun aiemmin painoin noin 115. Sellaisella painolla on haastavaa luistella, kun muut painavat 80 kiloa. Olisin mielissäni nähdessäni heidän luistelevan 30 kilon painovyö mukanaan, Jagr sanoo.

Leijonien ja Tshekin välinen ottelu alkaa torstaina klo 21:15.