Maanantaina Oulussa JYP sai kokea melkoisen tulituksen, kun Kärpät siirtyi kolmannessa välieräottelussa neljän maalin karkumatkalle jo avauserässä.

Samalla päättyi Tuomas Tarkin urakka JYPin tolppien välissä, tarkalleen kolmannen osuman jälkeen.

Lopulta kamppailu päättyi Kärppien voittoon lukemin 8-3.

– Vastustajalla on hyvä joukkue ja meillä on hyvä joukkue. Ei tästä pelistä tarvitse vetää mitään suurempia johtopäätöksiä. Kärpät sai yhden kiinnityksen ja se on siinä. Varmasti kaikilla on tämä peli nopeasti unohdettuna, Tarkki pohti SuomiKiekko-sivustolle taiston jälkeen.

– Pitkä sarja, kuului jatko ja uskomus.

Tarkki suhtautui hyvin rauhallisena pelin alkupuolella taakse menneisiin maaleihin. Yksi niistä jäi kuitenkin pienesti harmittamaan.

– Kolmas maali, mutta en tiedä, että jäikö sen erityisemmin, mutta noh, (Lukas) Kasparilla on hyvä kuti ja pahaan paikkaan meni kilven ja patjan väliin. En ehkä ihan odottanut kutia siinä määrin mitä olisi pitänyt odottaa ja vähän ajattelin liikaa tilannetta eteenpäin. Pitäisi vain hetki kerrallaan mennä, eikä ihan tuollaisia saisi sitten tulla.

– Pettymys tässä tietenkin on kova, se on ihan selvä. Aina on pettynyt kun häviää, Tarkki jatkoi.

Menneet takaiskut Tarkki ehtikin nopeasti unohtaa.

– Olihan tuossa kaksi ja puoli erää aikaa, Tarkki letkautti.

Isossa kuvassa esille on noussut varsinkin Kärppien erittäin tehokas ylivoima. Maanantain pelissä Kärpät iski neljä ylivoimamaalia ja tehokkuus varsinkin pelin alkuvaiheilla oli murhaavaa.

Realismia Tarkki ei lähdekään mitenkään kiistämään.

– Kyllähän se aika hyvää on. Hyviä ja taitavia äijiä, paljon eri vaihtoehtoja. Kovalla prosentilla tekevät paikosta maaleja ja meidän pitää skarpata siinä.

– Mutta liikaa ollaan otettu jäähyjä, se on ihan selvää. Kaveri on tehnyt paljon maaleja siinä, mutta kyllä sitä tässä on tullut niin paljon pelattua, että pystyy keskittymään olennaiseen, eri tilanteisiin ja niissä katsoo, että mistä äijiä tulee ja missä niitä on. Ei ole sillä tavalla mitenkään jäänyt vaivaamaan tai mitään, vaan yrittää tilanne kerrallaan mennä niin kuin pitääkin. Eikä siinä oikein ole edes muuta vaihtoehtoa, Tarkki käy läpi viitaten samalla siihen onko Kärppien ylivoimasta tullut jo pieni henkinen yliote.

Mainitut jäähyt ovat olleet myös isossa kuvassa, joita JYP on ottanut paljon ja joiden joukossa on ollut paljon tyhmiä sellaisia.

Niitä on käyty läpi kovasti myös JYPin joukkueen sisällä.

– Totta kai. Ja kyllähän se paremmat mahdollisuudet antaa, kun tasakentällisin mennään. Siinä ollaan muutenkin pelattu ihan hyvin. Ja kyllähän vastustaja on tehnyt ylivoimalla niin paljon maaleja, että ei tuollaisia määriä yleensä edes tule. Mutta miten se parhaiten ehkäistään, niin ihan vaan pysymällä pois jäähyaitiosta. Totta kai tuosta on puhuttu ja puhutaan jatkossakin.

– Mutta tämä peli vain on semmoista, että välillä niitä jäähyjä tulee. Sitten kun niitä tulee, niin niistä pitää vain selvitä, Tarkki käy läpi lainalaisuuksia.

Seuraavan kerran joukkueet ottavat yhteen keskiviikkona Jyväskylässä, jolloin vuorossa on sarjan neljäs kohtaaminen. Kärpät johtaa tällä hetkellä voittoja 2-1.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen