Hokin Valtteri Parikalle on määrätty kahden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitäjä Markku Kruus ilmoitti asiasta sarjan sivuilla.

Parikka sai tuomion polvitaklauksestaan JYP-Akatemia -sarjan neljännessä ottelussa. Hän taklasi tilanteessa Mikko Virtasta ulosajon arvoisesti.

Kruus perustelee ratkaisuaan seuraavasti:

Taklaamaan lähtevällä Parikalla on lähtökohtaisesti vastuu, ettei hän suorita taklausta polvella. Polvitaklaukset aiheutuvat usein siitä, että taklattava pelaaja viime hetkellä ehtii väistämään vain ylävartalonsa pois taklaajan edestä, ja tästä johtuen taklaajan ja taklattavan polvet/jalat osuvat yhteen. Tällöin tulee arvioitavaksi taklattavan vastuu, mutta tässä tapauksessa polvitaklaus ei aiheudu Virtasen viime hetken väistämisestä.

Yleisesti ottaen polvitaklaukset ovat erittäin vaarallisia ja niistä voi aiheutua vaikeita loukkaantumisia.

Katson kuitenkin, että Parikan kurottamalla / levittämällä jalkaansa eteenpäin piittaamattomasti, vaarantaa vastustajaa ja aiheuttaa polvikontaktin.

Edellä mainitut asiat huomioiden ja taklausta kokonaisuutena arvioiden sekä ottaen huomioon Virtasen loukkaantumisen tilanteessa katson, että taklaus ylittää ottelurangaistuksen kynnyksen.

Parikka huilaa näin ollen puolivälieräsarjan viidennen ja mahdollisen kuudennen ottelun tai sitten ensimmäisen Hokin välieräottelun.

Puolivälierien tilanteet:

Jukurit-KeuPa voitot 4-0(sarja ratkennut)

Kookoo-SaPKo voito 2-2

TUTO-LeKi 1-3

Hokki-JYP-Akatemia 3-1