Tappara on tällä hetkellä Liigan kuumin joukkue. Se kellisti viimeksi torstaina kotonaan Liigan runkosarjan todennäköisen voittajan Kärpät. Joukkue takoo maaleja laajalla rintamalla, eikä sen nuottaan ole tällä hetkellä tehdä maaleja.

SuomiKiekko-sivusto otti joukkueen kapteenin Jukka Peltolan runkosarjan lopun kynnyksellä piinapenkkiinsä.

Mikä oli Kärpät-voiton merkitys?

Se oli iso voitto. Pelit vähenevät, ja olemme saaneet raavittua hyvin pisteitä näistä tärkeistä peleistä. Niin ovat näköjään kaikki muutkin, kun sarja on pysynyt näin tasaisena. Voitto oli varsinkin henkisesti iso.

Millä nämä viime aikojen huipputulokset ovat tulleet?

Olemme pelanneet koko matsit tiiviinä, eikä nukahduseriä ole enää tullut. Jos olemme antaneet eteen kaverille, niin olemme pystyneet tulemaan takaa. Se on vahvan joukkueen merkki.

Onko joukkue tällä hetkellä sellaisessa tilassa, että se ei taivu?

Olemme tällä hetkellä aika vahvassa tilassa. Aika vahvan pelin saa pelata, jos meidät voittaa. Joka pelissä meillä on sata lasissa.

”Tätä haetaan”

Tappara kävi kauden aikana todella syvällä, kun se päätti syyskautensa saamatta kolmen pisteen voittoa 12 perättäisessä ottelussa. Nyt se seilaa tilassa, jossa – kuten Peltola itsekin sanoo – sen voittaminen on todella hankalaa.

Todella pahan karikon selvittäminen on yksi tekijä todella vahvassa nyky-Tapparassa.

Olette varmaan mieluummin tässä tilanteessa nyt kuin että tämä vire olisi tullut syksyllä?

Tätähän haetaan, ja se tuo hyvää kokemusta kevääseen, kun pelaamme tiukkoja pelejä. Kaikki joukkueet, jotka haluavat pudotuspeleihin, ovat olleet viimeiset kymmenen peliä aika tiukassa paikassa. Se on hyvä kevättä varten. Silloin kaikki pelit ovat tiukkoja maalin pelejä, jotka on sitten käännettävä.

Olisiko tällainen vire mahdollista ilman todella vaikeaa vaihettanne talvella?

En sano, että se vaatisi sellaista välttämättä, mutta semmoinen kasvattaa. Tiedämme, millaista pelimme oli silloin, emmekä mene enää siihen sudenkuoppaan. Nyt pelaamme paljon yhtenäisemmin ja autamme kavereita kentällä.

”Olen osunut toisissakin merkeissä”

Peltola on yksi Liigan tärkeimmistä pelaajista joukkueelleen. Puolustava hyökkääjä ja alivoiman erikoismies kuuluu sarjan aliarvostetuimpiin pelaajiin, mutta oman seuran sisällä arvostus näkyy mm. kapteeniutena. Viime viikkoina Peltola on onnistunut myös hyökkäyspäässä.

Ovatko omatkin otteesi parantuneet joukkueen parantaessa?

Tuntuuhan se paremmalta. Olemme löytäneet hyvät ketjukoostumukset, mieli on kirkkaampi ja jalka raikkaampi. Hyvä näin.

Oma pelaamisesihan on paljon muutakin kuin pisteet?

Olen samaa mieltä. Jäällä tehdään kaikennäköisiä hommia, ja kaikilla on omat hommansa, ja viime aikoina olen osunut vähän toisissakin merkeissä. Keväällä tarvitaan sitä, että pisteitä tulee laajalta rintamalta ja onnistumisia muussakin kuin maalinestopelissä.

Mikä tekee sinusta noin hyvän alivoimamaalien tekijän?

En ole miettinyt yhtään. Meillä on jätkien kanssa hyvät kemiat alivoimalla ja tiedämme, missä kukin liikkuu. Joissain paikoissa voi ehkä lähteä katsomaan, että tuo varmaan tippaa kiekon tuonne ja niin edelleen.

Ja sitä ennen pitää saada se rooli luotettavana alivoimapelaajana?

Aika pitkä maila saa olla, että maaleja tekisi vaihtopenkiltä.

”Tiiviillä pelaamisella kolme pistettä”

Tappara on kuumin vaihtoehto Liigan kakkoseksi, eikä mestarisuosikin viittaakaan kannata heiluttaa kaukana Hakametsästä. Tapparan loppuohjelma on järjestyksessä TPS lauantaina vieraissa, Ilves vierasottelussa tiistaina ja KalPa ensi torstaina kotona.

Onko TPS-ottelu ns. pakkovoitto?

Haluamme jatkaa voittojen tiellä ja etenkin tätä hyvää pelaamista. Tiiviillä pelaamisella haemme kolme pistettä.

Valmistaako tiukka runkosarjan päätös jo pudotuspeleihin?

Kyllä se valmistaa. Tätä se keväällä tulee olemaan ja näitä pelejä pitää pystyä kääntämään. Vaikka vastustaja tulisi tasoihin, pitää pystyä jatkamaan peliä, ettei peli saa mennä sellaiseksi hulinaksi, mitä se oli syksyllä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen