Kun SaiPan tämän hetkistä kokoonpanoa katsoo, voi sieltä havaita monta hyvin onnistunutta hankintaa, varsinkin ulkomaalaisten osalta.

Dave Spina on iskenyt mainion määrän maaleja, David McIntyre on ollut hyvä vahvistus, Brian Salcido ja Sam Lofquist ovat mättäneet kovat pisteet peräpäästä, eivätkä esimerkiksi Chad Rau ja Patrick Bjorkstand ole olleet kokonaiskuvassa lainkaan heikkoja palasia lappeenrantalaisten laivassa.

Mutta yksi todella positiivinen esiinmarssi on ollut Matti Järvinen, joka saapui Bluesista Lappeenrantaan täksi kaudeksi.

Aiemmilla liigakausilla Bluesissa pisteitä ei hirveästi syntynyt, mutta nyt meno on ollut aivan toisenlaista. 53 ottelussa 25-vuotias Järvinen on nakuttanut tehot 9+19 ja hän sentteröikin tällä hetkellä SaiPan toista kärkiketjua, joissa laidoilla hyökkäävät Rau ja Spina.

– Olemme olleet todella tyytyväisiä häneen. Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin laidassa kuin keskellä. Hän on pelannutkin eri rooleissa ja silti pystynyt tekemään hyökkäyspäässä tehoja. Nyt on sitten vielä vastannut haasteeseen, kun on päässyt kärkiketjuihin ja löytänyt siitä oman paikkansa, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen iloitsee SuomiKiekko-sivustolle Järvisen suorituksia.

Ne onkin otettu avosylin vastaan SaiPan leirissä.

– Miellyttävän hyvä yllätys ollut meille. Toki tiedettiin, että kaverissa on potentiaalia ja hyvin hän on onnistunut. Pelaa elämänsä kautta, Tirkkonen heittää.

Järvinen itsekään ei lähde mitenkään kiistämään sitä, etteikö kausi olisi tähän mennessä sujunut varsin positiivisesti henkilökohtaisella tasolla.

– Oma peli on kehittynyt, on ollut hyvät ketjukaverit ja sitten siinä samalla on myös tehoja tullut. Olen ollut tyytyväinen koko kauteen tähän mennessä, Järvinen myöntää suoraan.

Muun muassa Järvisen hyvät otteet ovat johtaneet siihen, että esimerkiksi Leijonissakin EHT-pelien pareissa vieraillut Ville Koho on tällä hetkellä SaiPan nelosketjun keskellä. Mutta. Tirkkonen ei näe asiassa mitään negatiivista.

– Ville auttaa paljon tälläkin hetkellä ja on pelannut hyvin. Ja voi katsoa esimerkiksi hänen tehotilastoa, jossa on merkintä +11. Leveällä materiaalilla tässä kuitenkin mennään ja saadaan neljä hyvää ketjua kasaan koko ajan.

Kuuden joukkoon

Helpolla voikin sanoa, että SaiPan hyökkäyksessä on tällä hetkellä kova kilpailutilanne päällä. Mikäli vastuuroolia haluaa saada itselleen, on pelattava aidosti hyvin. Tilanne on selkeä.

– Kaikki haluavat isoille minuuteille, mutta positiivinen juttuhan tuo on vain. Ajaa varmasti kaikkia parempiin suorituksiin ja hyvä niin, Järvinen näkee.

Palaset ovatkin loksahdelleet Järvisen mukaan hyvin paikoilleen.

– Ollaan löydetty hyvät ketjukoostumukset ja kaikki neljä ketjua ovat olleet hyvin peleissä mukana. Silloin on helppo pelata. Ja hyvin on vedetty viime aikoina, mutta siitä vain pitää jatkaa.

Tirkkonen uskookin, että nyt kasassa olevat ketjut alkavat olla myös hyvin pitkälti sellaiset, joilla SaiPa aikoo lähteä myös kevään peleihin.

– Tietysti joitakin vaihtoehtoja voi tulla eteen ja on aina elettävä päivän kunnon mukaan, mutta kyllä tässä varmasti ne peruspalikat ovat kasassa nyt kun lähemmäs kaikki ovat terveenä.

SaiPalla haastetta vielä riittää viimeisten neljän kierroksen aikana. Kilpailu kuuden joukkoon pääsystä on todella kovaa ja mukana on useampi joukkue.

Siihen myös katseet joukkueen sisällä kääntyvät tiukasti.

– Sinne kuuden joukkoon on tavoite päästä ja sinne pelata itsemme. Mitään muuta ei ajatella, Järvinen sanoo suoraan.

Mutta samalla esimerkiksi tuoreet voitot ja hyvät otteet ovat luoneet oikein hyvää ilmapiiriä aivan pudotuspelien läheisyyden yhteyteen.

– Luottavaisin mielin lähdetään eteenpäin kohti noita viimeisiä pelejä ensin, Tirkkonen siivittää.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen