Jokereiden pudotuspeliurakka tiukkenee KHL:n toisella playoff-kierroksella oleellisesti, kun Dinamo Minskin pudotettuaan se kohtaa liigan runkosarjan ykkösen Moskovan TsSKA:n. Sarja alkaa torstaina Moskovassa. Kaksi ensimmäistä ottelua pelataan Moskovassa ja ensi viikolla on edessä sarjan kolmas ja neljäs ottelu Helsingissä.

Jokerit tapasi tiistaina mediaa harjoitustensa jälkeen, ja SuomiKiekko-sivusto otti piinapenkkinsä pihteihin kapteeniksi nostetun Riku Hahlin.

Millä kaikilla tavoilla vastus kovenee tällä kierroksella?

Terävin kärki heillä on kova, niin kuin Minskilläkin oli, mutta tulevalla vastustajalla on laajuutta. Heillä on neljä hyvää kenttää ja he pelaavat hyvää puolustuspeliä ja tiivistä viisikkopeliä ehkä hieman enemmän kuin Minsk.

Molemmat joukkueet tunnetaan kovasta työnteostaan. Mistä erot tulevat?

Se tulee siitä, kuinka yksilöt onnistuvat ja kuinka yksilöiden onnistumiset saa sulautettua joukkueen työntekoon. Joukkueen pitää onnistua joukkueena ja yksilöiden pitää ratkaista pelit.

”Onnistuttava siinä missä ykkösenkin”

Hahl on niitä pelaajia, joiden kohdalla valmennusjohto tietää aina, mitä saa laittaessaan hänet kaukaloon. Kokenut sentteri on ankkuroinut asemansa Jokereiden työteliäässä nelosketjussa. Minsk-sarjan päätöksessä hänen laidoillaan olivat Tomi Mäki ja Jani Rita.

Mikä tulee olemaan playoffeissa aina tärkeän nousevan nelosketjun rooli?

Meidän pitää onnistua siinä, missä ykköskentänkin. Varsinkin, kun Kapasen Niko on poissa, pitää jokaisen nostaa tasoaan. Ei riitä, että odotamme vain ykköskentältä tulosta. Minsk-sarjassa saimme hyvin onnistumisia joka kentälle. Aina onnistumiset eivät ole pelkkiä pisteitä ja maalintekoa. Siinä onnistuivat maalivahditkin. Kuten sanoin, pitää yksilöiden onnistua hyvän joukkuepelaamisen lisäksi.

Kuten sanoit, Niko Kapanen on loppukauden pois loukkaantumisen takia. Mitä arvelet Jokereiden sentteriosaston laajuudesta?

Nyt mennään heillä, ketä on. On turha voivotella. Elämässä tulee tilanteita, joihin ei voi vaikuttaa, ja tämä on yksi niistä. Niin paljon kuin Nikoa olisimmekin tarvinneet, emme voi sille mitään. Nyt on katsottava tulevaisuuteen ja keskityttävä seuraavaan peliin.

Radulovin mainitseminen virnistyttää

Jokerit voitti TsSKA:n kotonaan tammikuun 18. päivänä. Vierasottelu viikkoa aiemmin päättyi TsSKA:n voittoon jatkoajalla. Urakka ei siis ole mahdoton, mutta runkosarja on aina eri asia kuin pudotuspelit.

Moskovalaisilla on lisäksi heittää soppaan molemmista runkosarjakohtaamisista sivussa ollut Aleksander Radulov. Arvaamaton hyökkääjätähti voi ratkaista otteluita ja sitä myöden koko sarjan suuntaan tai toiseen.

Mitä vaaditaan neljään voittoon TsSKA:a vastaan etenkin nyt, kun pelataan pudotuspelejä?

Meidän pitää ensinnäkin hakea vieraista vähintään yksi voitto. Veskaripelin pitää olla hyvää, samoin puolustuspelin. Molemmat joukkueet tekevät paljon hommia. Meidän pitää olla kärsivällisempiä kuin heidän. Heillä on taitavia pelaajia, mutta niin on meilläkin. Se, kumpi jaksaa olla kärsivällisempi, tulee olemaan vahvemmilla.

Otetaanko Radulov minkäänlaiseen erikoistarkkailuun?

(Miettii hetken ja virnistää) No, hän on taitava pelaaja. Maailmanluokan pelaaja.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen