Jokereiden organisaatiosta JYPiin täksi kaudeksi vaihtaneen Markus Hännikäisen runkosarjan otteita voi kuvastaa monella ylistyssanalla, mutta samalla monille otteet tulivat pienenä yllätyksenä.

Hyvin vahvasti sujunut runkosarja varsinkin tehollisesti oli yllätys Hännikäiselle itsellekin, minkä hän myöntää SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Hännikäinen, 21, oli lopulta Liiga pistepörssissä sijalla yhdeksän, kun 60 ottelussa kokoon kasaantuivat tehot 19+27=46.

Toinen hieno saavutus nuorelle laiturille oli myös se, että hän nappasi koko tehotilaston ykkössijan haltuunsa, kun kyseinen lukema oli +22.

– Ei olisi ennen kautta uskonut, että olisin TOP 10:ssä pistepörssissä ja että voittaisin tehotilastoa sun muuta. Ei käynyt kyllä mielessäkään!, Hännikäinen hymähti SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta totta kai, onhan siitä hyvillä fiiliksillä. Toki kun pudotuspelit alkavat, niin kaikki nollaantuu. Antaa vain kaikkensa joukkueelle ja muutenkin kun ne kunnon tosipelit alkavat nyt, niin ei tässä sovi liikaa juhlia, Hännikäinen jatkaa.

Jokereiden puolella Hännikäistä siirreltiin niin Liigan, Mestiksen kuin A-junioreiden välillä, eikä varsinkaan korkeimmalla tasolla rooli ollut mitenkään merkittävä.

Jyväskylässä kaikki kääntyi toisin.

Varsinkin Jani Tuppuraisen kanssa Hännikäinen muodosti oikein mainion tutkaparin ja samalla Hännikäinen sai pelata läpi runkosarjan johtavassa roolissa.

Mutta vahva runkosarja on vain kasvattanut nälkää ja päättäväisyyttä, eivätkä mitkään eleet anna viestiä siitä, että maha olisi mitenkään ”täynnä”.

– Tässä pitää antaa entistä enemmän joukkueelle pudotuspeleissä, ehdottomasti, Hännikäinen linjaa.

Kohti Blues-sarjaa

Pudotuspeleihin JYP nappasi kotiedun puolivälieriin, kun se oli 60 kierroksen jälkeen sijalla neljä.

Vielä päätöskierroksella JYPillä riitti panosta, mutta kaikki oli vielä omissa käsissä. Voitto Oulusta runkosarjan voittajan Kärppien luota kuitenkin varmisti sen, että kotietu tuli haltuun.

Ja kaikki tämä tapahtui Hännikäisen mielestä hyvin väkevän esityksen myötä.

– Puolustettiin tiiviisti ja saatiin tehtyä päälle tarvittavat maalit. Oli hyvin vahva 60-minuuttinen. Ja totta kai pitää olla tyytyväinen siitä, että sarjakärki ja runkosarjan voittaja voitettiin. Tästä on hyvä lähteä pudotuspeleihin.

– Hyvä buusti tuohon runkosarjan loppuun, mistä on hyvä rakentaa pudotuspelejä varten.

Puolivälierissä JYPillä vastaan asettuu Blues, joka on ollut erittäin hyvässä iskussa kevään alkuhetkillä ja teki kovaa nousua sarjataulukossa.

JYPillä on kuitenkin tuore, hyvin positiivinen muisto tulevasta vastuksesta, sillä tiistain kierroksella kotiottelussa hurrikaanipaidat veivät ottelun Bluesia vastaan nimiinsä lukemin 4-2.

– Pelattiin erinomainen peli silloin, joten positiivisia ajatuksia herää tulevasta vastauksesta. Toki on ihan sama, että kuka siellä tulee vastaan, niin ne neljä peliä on pakko voittaa ja sitten eteenpäin, Hännikäinen miettii ja linjaa perään:

– Sinne mestaruuteen on haluja mennä ja se on se meidän ainoa tavoite.

Millaista sarjaa ja pelejä voi sitten odotella?

– Nopeatempoisia. Blues luistelee paljon ja me ollaan myös hyvin luisteleva joukkue, joten varmasti siitä tulee se teema noille matseille.

JYPin joukkueesta Hännikäinen aistii tällä hetkellä erittäin lupaavia asioita.

– Pelattiin hyvin runkosarjan lopussa, potentiaali on iso ja joukkue on sekä yhtenäinen ja sitoutunut. Siitä on hyvä lähteä.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen