Sähköposti kilahti puolen päivän aikaan. Oli tullut tiedote Jokereilta.

”Väänäsen pelirangaistus kumottu.” Niin siinä luki. Puolustaja Ossi Väänäsen ensimmäisessä TsSKA-ottelussa antama taklaus ei siis ollutkaan KHL:n kurinpidon mukaan päähän kohdistunut vaan puhdas. Näin ollen taklauksesta ei olisi pitänyt tuomita jäähyä, eikä Väänäsen olisi pitänyt lentää ulos.

Näin ollen TsSKA sai 3-2 –voittoonsa päättyneen ottelun tasoitus- ja voittomaalin ylivoimalla, jota ei olisi koskaan pitänyt tulla.

Mitä tästä pitäisi ajatella? Väärin tuomitsemisen tunnustamisen voi kuvitella keräävän KHL:n kurinpidolle pelkkää kiitosta ja posia. Näin liigan politbyroossa varmaan ajatellaankin. Luullaan, että nostamalla käsi pystyyn virheen merkiksi kaikkien mielipide kääntyy kurinpidolle edulliseksi. Tällä päätöksellä on varmastikin pyritty kumoamaan väitteitä siitä, että venäläisseuroja suosittaisiin tuomarilinjalla ja yksittäisillä vihellyksillä.

Tämä päätöshän on ollut verraten helppo tehdä, sillä kun ei ole minkäänlaista merkitystä pudotuspelisarjan kulkuun. Ei minkäänlaista. TsSKA:lta ei oteta maaleja tai voittoa pois, eikä ottelun viimeisiä minuutteja pelata uudestaan. Ja aletaanko nyt katsoa mielivaltaisia taklauksia runkosarjasta otteluissa, joissa vaikkapa Slovan Bratislava on mielestään kärsinyt vääryyttä esimerkiksi Ak Bars Kazania vastaan?

En usko Jokereiden leirinkään päätöksestä liiemmin riemastuvan. Tuomion kumoaminen ainakin turhauttaisi ainakin allekirjoittanutta entisestään, jos olisin itse Väänäsenä Väänäsen paikalla Nikolai Prokhorkinia taklannut.

Omalla tavallaan tämä tuomion kumoaminen on kuin kaikkien pahimpien ennakkopelkojen myöntämistä. Kurinpitäjäthän myöntävät tällä sen, että tuomarit ovat valmiita ja alttiita tilaisuuden tullen suosimaan TsSKA:a, SKA:ta tai Moskovan Dynamoa.

Tämä tekee sarjasta, jossa olisi mahdollista nähdä Euroopan parasta seurajääkiekkoa irvokkaan ja arvottoman näytelmän, jossa urheilun osa pysyy sinä, minä KHL:n johto haluaakin sen pysyvän. Venäjän ylivertaisuuden korostajana.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen