OULU. JYP onnistui raivaamaan tiensä neljänneksi ja samalla se sai kotiedun puolivälieriin, jossa vastaan asettuu Blues.

Asia varmistui runkosarjan päätöskierroksella, kun hurrikaaniryhmä kävi hakemassa vierasvoiton Kärppien luota oltuaan parempi lukemin 3-2.

Yhteensä saldoksi 60 ottelusta tuli 102 pistettä. Sillä lohkesi kotietu, mitä pyöritellessä JYP-luotsi Marko Virtanen ei lähtenyt sen suuremmin ylikorostamaan.

– Varmaan sillä jonkunlainen vaikutus on, mutta en mä sitä henkilökohtaisesti mitenkään älyttömänä juttuna pidä. Onhan tietenkin seuralle ja faneille isoja ja hienoja juttuja tuommoiset, Virtanen mietiskeli SuomiKiekko-sivustolle.

Mitä sitten Blues herättää ajatuksia vastustajana?

– Tiukkoja pelejä on ollut meillä tällä kaudella, joissa on ollut sellaista kovaa kamppailupelaamista. Varmasti molemmat tietävät hyvin sen, että mitä tulee vastaan. Mutta kaikki lähtee nyt nollista.

Tyytyväinen tai pidemminkin äärimmäisen tyytyväinen mies Virtanen oli torstaina, sillä vierasvoiton arvoa Oulusta on nykypäivänä kovin vaikea vähätellä.

– Meillä oli tietenkin kunnon panos tässä ja pelattiin niin omasta tavoitteestamme kuin neljän joukkoon sijoittumisesta. Ja olihan tämä paras paikka meille tulla mittaamaan itseämme. Saatiin neljäs sija ja sarjajohtajan päänahka. Voi olla äärimmäisen tyytyväinen, Virtanen tuumasi.

Odottelua on nyt kuitenkin luvassa, sillä puolivälierät alkavat vasta ensi viikon perjantaina. Kahdeksan päivän tauko onkin siis luvassa.

– Nyt levätään 2-3 päivää, eikä tässä vaiheessa enää mitään kummempia harjoitella. Kyllä se peli tulee nyt selkäytimestä.

– Henkisten voimavarojen pitää olla ihan tapissa ja fyysisesti pyritään palautumaan mahdollisimman hyvin, että ollaan tosissaan sitten valmiina kun perjantaina kiekko putoaa jäähän, Virtanen kävi läpi.

JYP-luotsi Virtanen voi myös olla iloinen siitä, että sairastuvalla ei pudotuspelien alussa riitä ruuhkaa.

– Koko rosteri on terve kun pudotuspelit alkavat.

Lisää mietteitä JYP-leiristä luvassa myös perjantaina, kun ääneen pääsee mainion runkosarjan vetänyt Markus Hännikäinen.

Tuomas Pihlmanin mietteitä tuosta:

JYP-laiturilta tason nosto nihkeämpien kausien jälkeen – ”Missään vaiheessa huolestunut”

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen