Pekka Jormakka on ollut Tampereen Tapparan kuluvan kauden toiseksi paras maalintekijä.

Jormakka, 24, on iskenyt kirvesrinnoille tällä kaudella 14 osumaa pelaamissaan 45 ottelussa. Tamperelaisjoukkueesta vain Liigan maalipörssin kolmonen Olli Palola (18 maalia) on ollut Jormakkaa tehokkaampi viimeistelijä.

Vaikka Jormakka onkin iskenyt vähintäänkin kohtuullisen määrän osumia tällä kaudella, hän ei silti ole täysin tyytyväinen pelillisiin esityksiinsä.

– Maaleja on tullut ihan hyvin, mutta muuten peli on ollut aika sekavaa. Jos vertaa viime kauteen, silloin ei tullut hirveästi maaleja, mutta olin toki poissa 15-20 ottelua, Jormakka sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Jormakalla on ennen kaikkea ollut vaikeuksia löytää kauden aikana oikea ketju. Kenttätoverit ovat vaihtuneet useaan otteeseen, mutta nyt jyväskyläläislähtöinen laitahyökkääjä uskoo oikeiden miesten löytyneen ympärilleen.

– Nyt meillä on ihan hyvä kenttä tuossa. Aiemmin on vaihtunut kenttäkoostumus aika usein tällä kaudella eikä ole oikein löytynyt sellaista kenttää, minkä kanssa olisi pystynyt pelaamaan vähän pidempäänkin. Nyt (Henrik) Haapalan ja (Jan-Mikael) Järvisen kanssa meillä on iha hyvät ketjukemiat ja on löytynyt peli ihan hyvin, Jormakka kertoo.

Pekka Jormakka siirtyi Tapparaan kaksivuotisella sopimuksella Lahden Pelicansista kaudeksi 2013-14. Palokan Kiekon kasvatti voitti kauden päätteeksi SM-hopeaa kirvesrintojen kanssa.

Tapparan pelit jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen tänään tiistaina, kun Vaasan Sport saapuu vieraaksi Hakametsän hallille kello 18:30 alkavassa ottelussa.

Matti Heikkilä