BRATISLAVA. Jokerit päättää runkosarjansa tiistaina Slovakiassa, kun helsinkiläisryhmä kohtaa paikallisen Slovanin.

Ottelu on samalla todennäköisesti kotijoukkueen viimeinen peli KHL:ssä. Talousvaikeuksissa ollut seura siirtynee ensi kaudeksi muihin sarjoihin.

Joukkueen maalilla sunnuntaina yllätysvoitossa SKA:sta välillä päällään seissyt ruotsalaisvahti Johan Backlund kertaa viimeisen pelin olevan tärkeä.

SuomiKiekko-sivusto tapasi torjujan ennen Jokerit-peliä.

– Se on tuttu joukkue SM-Liigasta ja siellä pelaa muutama tuttu (Riku Hahl, Henrik Karlsson, Johan Omark). Se on muutenkin aina erityistä, kun kuulee Suomen kansallislaulun, Backlund viittasi Suomi-Ruotsi-asemaan.

Joukkue katkaisi sunnuntaina seitsemän ottelun tappioputken. Sen myötä viimeiseen peliin valmistautuminen on ollut huomattavasti helpompaa.

– Sen myötä on paljon kivempi lähteä tähän kohtaamiseen. Jos olen rehellinen, en tiennyt yhtään, mitä odottaa SKA-pelistä. Siitä olisi voinut tulla murskatappiokin. Mutta hienoa, että saimme hieman valoa synkkään kauteen.

Jokereilla ottelussa on vielä pieno panos. Voitolla ryhmä saattaisi nousta vielä Dinamo Moskovan ohi (Vaatii moskovalaisten tappiota). Slovan on joka tapauksessa läntisen konferenssin jumbo – kävi ottelussa mitä tahansa.

– Olisi kiva päättää synkkä kausi voittamalla Jokerit. Olin itse kipeä, kun yllätimme heidät täällä (joulukuussa 6-2). Joten minulla on tähän asti vain tappioita heitä vastaan. Nyt olisi kiva saada muutos siihen, ruotsalainen päätti.


Slovan-Jokerit alkaa Suomen aikaa klo 20.00.

Ilari Isotalo, Bratislava
Twitter: @IlariIsotalo