BRATISLAVA. Tilanne Slovanin ympärillä ei ole KHL:n runkosarjan lopun lähestyessä ainakaan rauhoittunut.

Vajaalla miehistöllä tällä hetkellä taisteleva ryhmä otti keskiviikkona seitsemännen kerran putkeen takkiinsa, kun Dinamo Riika haki pisteet Slovakiasta 4-3-voitolla.

Tappiota enemmän huolettaa silti koko seuran tulevaisuus. Eri huhut ovat vieneet joukkuetta jo pois KHL:stä eikä rahaa tunnu olevan edes pelaajien palkkoihin.

– Meidän pitäisi huolehtia, mitä kentällä tapahtuu. Nyt kaikki murehtivat vain, mitä seuran ympärillä ja kaukalon ulkopuolella tapahtuu. Se on väärin – ja se on todella vaikea tilanne sekä pelaajille että kaikelle muulle henkilökunnalle täällä, puolustaja Cam Barker huokaa SuomiKiekko-sivustolle.

Joukkueen paikka on hiljalleen vakiintunut läntisen konferenssin hännillä. Ja syystä. Materiaali on ollut jo pidempään KHL-tasolle täysi vitsi.

– En tiedä, mikä tarina on ollut koko kauden osalta, mutta minun aikanani on ollut vaikeaa. Pelaajia on lähtenyt ja loukkaantunut eikä kukaan oikein tiedä, mitä tapahtuu, kesken kauden joukkueen matkaan hypännyt kanadalaispakki jatkaa.

Barker edustaa ryhmän kokeneempaa kaartia. NHL:stäkin tuttu luutija on ehtinyt silti ihmetellä slovakkiseuran tekemisiä.

– Olen nauttinut onneksi muuten KHL-kiekosta. Vaikka tämä tarina täällä on ollut vaikea, on tämä muuten ollut mukavaa aikaa. Mutta onhan tämä ollut kokemus.

Ammattimaisuus jostain esille

Slovanin menneet viikot ovat olleet melkoista puurtamista. Kun pudotuspelipaikka on karannut jo pitkälle, on motivaatiota vaikeaa hakea.

Joukkueen kotiyleisö jaksaa silti kannustaa omiaan. Kuvaavaa oli keskiviikon Riika-pelissä avauserän tilanne, jossa yleisö alkoi villisti taputtamaan seisaaltaan joukkueen noustua 1-1-tasoihin.

Kun keskustelu siirtyy tuleviin SKA- ja Jokerit-peleihin, on Barkerin reaktio paljon kuvaava.

– Niin. Kaksi peliä. Vielä, pakki huokaa.

Miten helppoa sitä on motivoitua viimeisiin peleihin?

– Se on vaikeaa. Meillä on viisi pakkia ja kaksi hyökkäysketjua, kun kaikki muut ovat joko muualla tai loukkaantuneet. Vastassa on vielä kaksi koko sarjan kärkijoukkuetta, joten meidän pitää pelata järkevästi ja yksinkertaisesti.

– Mutta toisaalta sitä pelaa ammatikseen jääkiekkoa. Se ei ole huonosti. Tilanne näyttää isolta kriisitilanteelta juuri nyt, mutta päivän päätteeksi sitä pitää silti olla kiitollinen, mitä saa tehdä, Barker muistutti.

Ilari Isotalo, Bratislava
Twitter: @IlariIsotalo