Liigassa vastaan on tullut hyvin erikoinen tapaus.

Niin Liigaa, kansainvälisiä otteluita kuin myös Jokereiden KHL-otteluita kuvaava Pekka Rautiainen huomasi Vaasassa hänen ottamansa kuvan olevan luvattomassa käytössä Sportin kotiareenalla.

Kuvassa Rautiainen on ikuistanut Sportin pelaajia ja julistekokoon skaalattuun kuvaan on lisätty päälle vielä Liigan virallinen logo. Rautiaisen vesileima näkyy puolittain kuvan alareunassa.

Rautiaisen mukaan hän oli lähettänyt Sportille aiemmin näytille kuvia, jotka seura mahdollisesti voisi ostaa ensi kauden markkinointimateriaaleihin mukaan.

Sportilta ei tullut kuitenkaan vastausta kuvan ostohalukkuuteen, eikä Rautiainen lopulta antanut lupaa kuvien käyttöön.

Rautiainen ihmetteli kuvansa yllättävää päätymistä julisteeseen maanantaina Twitterissä, mikä johti erikoiseen lopputulokseen.

Liigan vastaava tuottaja Juha Huhta närkästyi Liigan sotkemisesta asiaan ja ilmoitti Rautiaisen mukaan hänen akkreditointinsa ”kaikkiin Liigan tapahtumiin” peruutetuksi, kunnes Rautiainen oikaisee kommenttinsa.

Oikaisu tapahtui, kun ilmeni, ettei Liigalla ollut kuvan varastamiseen osaa eikä arpaa. Siitä huolimatta porttikielto pysyi Rautiaisen mukaan voimassa.

Rautiainen kertoi SuomiKiekko-sivustolle lähettäneensä asiasta selvityspyynnön Liigan toimitusjohtajalle Kimmo Rannistolle ja Liigan myynti- ja yhteysjohtajalle Juha Kuosalle maanantaina illalle. Liigalta vastausta tälle ei ole tullut.

Alkuperäinen kuva tapaukseen liittyen löytyy alta tai tästä.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen