Kuinka käy CHL-finaalissa? Suomen CHL-päävalmentajat veikkaavat, osa 2

© Kuva: Ilari Savonen

Champions Hockey League huipentuu tiistai-iltana Luulajassa pelattavaan finaaliin, jossa vastakkain ovat Luleå ja Frölunda. Suomesta turnaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta, joista pisimmälle pääsi välieriin edennyt Kärpät.

SuomiKiekko-sivusto tavoitti kaikki kotimaiset CHL-päävalmentajat finaalin alla, ja kysyi heiltä veikkaukset CHL-mestariksi. Kärppien Lauri Marjamäen, Tapparan Jussi Tapolan, HIFK:n Antti Törmäsen ja TPS:n päävalmentajana lohkovaiheen ajan toimineen Kai Suikkasen ennustukset löytyvät tämän linkin takaa. Neljä jäljellä olevaa päävalmentajaa pääsevät ääneen nyt.

Marko Virtanen, JYP

– En ole nyt viimeisiä pelejä nähnyt, mutta aikaisempien nauhojen perusteella sanon Frölunda. Heidän pelivauhdikkuutensa on kovemmalla tasolla. Molemmat joukkueet pelaavat aktiivisesti, joten odotan erittäin tasaista finaalia. Tietysti he vielä päälle tuntevat toisensa hyvin.

Pekka Tirkkonen, SaiPa

– Aika vaikea sanoa kumpi vie. Finaalissa on tasaiset ja hyvät joukkueet. Jos veikataan, niin veikataan, että Luulaja vie kotiedun takia.

Risto Dufva, Lukko 

– Frölunda on sarjataulukon perusteella suosikki. En ole nähnyt sen pelaavan, enkä tiedä joukkueiden kohtaamishistoriaa, kumpi on niskan päällä. Luleå pyrkii Ruotsissa muodissa olevaan pelinopeutta korostavaan ja koko kentän globaaliin häirintäpeliin perustuvaan jääkiekkoon.

Pekka Virta, KalPa

– Ei ole kyllä mielipidettä suuntaan eikä toiseen – eikä edes veikkausta. Tasanen vääntö siitä tulee kahden huippujoukkueen välillä.

SuomiKiekko-työryhmä
Twitter @SuomiKiekko