Champions Hockey League huipentuu tiistai-iltana Luulajassa pelattavaan finaaliin, jossa vastakkain ovat Luleå ja Frölunda. Suomesta turnaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta, joista pisimmälle pääsi välieriin edennyt Kärpät.

SuomiKiekko-sivusto tavoitti kaikki kotimaiset CHL-päävalmentajat finaalin alla, ja kysyi heiltä veikkaukset CHL-mestariksi. Tässä jutussa puheenvuoron saavat Kärppien Lauri Marjamäki, Tapparan Jussi Tapola, HIFK:n Antti Törmänen ja TPS:n päävalmentajana lohkovaiheen ajan toiminut Kai Suikkanen.

Lauri Marjamäki, Kärpät

– Aika paha kysymys. Viime aikojen otteiden perusteella sanoisin, että Frölunda. Hehän voittivat sarjapelin viime viikolla 4-1. CHL on kuitenkin ollut Luleålle sellainen henkireikä, eikä heillä ole kotimaan sarjassa kulkenut, joten Luleå voittaa. Vastakkain on kaksi samantyylistä joukkuetta. Luleå pelaa hieman monipuolisemmin, sillä heillä näkyy vaiheet sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Frölunda menee enemmän tuhatta ja sataa pohjoiseen ja etelään.

Jussi Tapola, Tappara

– Frölunda. Se on aktiivinen ja hyvin luisteleva joukkue. Ammattilaisjoukkue, jossa on kaikki palaset kohdallaan. Kovasta tasosta kertoo se, että Artturi Lehkonen pelaa noin kymmentä minuuttia ottelua kohden. Frölunda jyskyttää neljällä kentällä, ja heillä on vahva pakisto. Kyse on yhdestä Euroopan huippujoukkueesta. Tulemme näkemään vauhtikiekkoa. Päästä päähän mennään, ja Frölunda tulee olemaan niskan päällä.

Antti Törmänen, HIFK

– Frölunda. Se voitti meidät ja Kärpät, niin kyllä se voittaa finaalinkin. He ovat hyvin liikkuva ja vauhdikas joukkue, jolla on taitavia pelaajia. Se on kumminkin haavoittuvainen. Heitä vastaan on noustu tappioasemista voittoihin. Puolustuksellisesti he eivät pysty pitämään pakettia kasassa 60 minuuttia.

Kai Suikkanen, TPS (lohkovaiheen aikainen päävalmentaja)

– Hirvittävän vaikea sanoa. Luulajahan ei ole pelannut omassa sarjassa kovin hyvin, mutta CHL on mennyt heiltä hyvin. Menee arpapeliksi, mutta sanon, että Frölunda. Oli hienoa, että, kun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle meni 16 seuraa, niin Suomesta sinne pääsi seitsemän, eli kaikki paitsi KalPa. Se on kova suoritus, ja osoitus siitä, että Liigan taso on kova. Joka kauden jälkeen puhutaan, että ketkä kaikki aina lähtivät pois, niin silti eurooppalaisen mittapuun mukaan taso on kova. Sveitsin joukkueet olivat minulle pettymys. Ruotsi tuntuu olevan Suomea ihan pikkuisen edellä.

KalPan Pekka Virta, SaiPan Pekka Tirkkonen, Lukon Risto Dufva ja JYPin Marko Virtanen antavat oman mestariveikkauksensa SuomiKiekko-sivustolla tuonnempana.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen