Kokenut Ville Korhonen löysi Bluesista uutta kipinää tehotilastoonsa

Hyökkääjä Ville Korhonen pelasi vuodet 2005-2014 Liigaa Tampereella Ilveksen riveissä. Nyt hän tavoittelee piste-ennätystään Bluesissa ja se saattaa syntyä juuri Ilvestä vastaan torstaina.

Bluesin ykköskentän hyökkääjä Ville Korhonen on tehnyt tällä kaudella tehot 12+14. Se on saman verran kun pelaajan henkilökohtainen piste-ennätys kaudelta 2010-2011 (11+15).

– Olen pelannut tasaisesti ja saanut hyvin tulosta. Alkukaudesta oli ainut pidempi jakso kun pisteitä ei tullut. Silloin roolini oli myös puolustavampi, enkä pelannut ylivoimaa. Olen saanut pelata paljon, joten mukavasti on mennyt, Korhonen kommentoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Korhosen seuraava mahdollisuus ylittää oma ennätys on torstaina juuri Ilvestä vastaan. Kamppailusta on tulossa kaikin puolin tiukka, sillä molemmat joukkueet havittelevat paikkaa kuuden kärjestä. Blues voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen 5-2-lukemin.

– Ilves on vahvistunut. He ovat hankkineet jätkiä vielä joulun jälkeen. Ilves on hyvin liikkuva ja hyökkäävä porukka. He pitävät kiekkoa paljon. Olimme viimeksi täällä ajoittain jaloissa, mutta edessä on varmasti tiukka peli.

Espoolaiset ehtivät venyttää voittoputkensa peräti kahdeksaan otteluun, ennen kuin Pelicans vei ryhmältä pisteet tiistaina Lahdessa.

– Siitä ei jäänyt mitään käteen. Olimme lepsuja ja hitaita. Tarvittava puristus puuttui, se oli meiltä huono peli. Tappio korpeaa aina seuraavana päivänä, mutta nyt mennään huomista kohden. Ei parane jäädä surkuttelemaan.

– Pystymme nyt pelaamaan haluamallamme systeemillä paremmin kuin alkukaudesta. Olemme saaneet maalintekorintamalle leveyttä. Nuoret jätkät (Peter) Tiivolan kentässä ovat olleet tammi- ja helmikuun hyvässä vireessä. Ylivoima on myös toiminut ja veskarit ovat olleet hyviä, Korhonen kehuu.

Jyrki Ahon suojatit nousivat voittoputkensa aikana tavoittelemaan suoraa play off -paikkaa. Nyt kuudenteen sijaan on matkaa enää kolme pistettä.

– Joukkueemme on vaihtunut viime vuodesta, minäkin tulin mukaan vasta elokuussa. Tunnemme tällä hetkellä toisemme paremmin ja olemme tiiviimpi ryhmä. Luotamme kentällä toisiimme, sitä kautta peli on selkeämpää. Ylivoimamme on parantunut ja maalivahdit ovat olleet todella kuumia. On tärkeää, että erikoistilanteet toimivat ja veskarit ovat vireessä.

– Viimeisessä kymmenessä matsissa tuskin on yhtään helppoa iltaa. Tarvitsemme täyden latingin, nämä ovat kuin play off -pelejä jo. Tästä on hyvä jatkaa, mutta henkinen lataus pitää olla ihan tapissa joka ilta. Totta kai kun play off -paikka on ulottuvillamme, on se myös tavoitteemme, Korhonen linjaa.

Matti Heikkilä


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!