Olli Jokinen koki karun kohtalon. Jokinen on pelannut yli 1200 runkosarjaottelua NHL-urallaan, mutta kokenut pudotuspeliottelun tunnelman ainoastaan kuusi kertaa. Nyt oli olemassa mahdollisuus, että Jokinen olisi Nashvillen mukana päässyt pudotuspeleissä pitkälle, mutta niin vain kävi, että Jokinen siirtyi NHL:n pohjamutiin vajonneeseen Toronto Maple Leafsiin.

Leafs haluaisi myydä Jokisen vielä ennen 2.3. olevaa siirtotakarajaa, mutta onko Jokiselle ottajia? Pudotuspelinäyttöjä ei paljoa ole ja tämä kausi ei todellakaan ole ollut ”OJ”:lta ruusuilla tanssimista.

Suomalaissentterille menestyksen soisi, mutta pahoin pelkään, että sitä ei tälläkään kaudella ole tulossa.

Pahimmassa tapauksessa ilman sopimusta ensi kaudesta olevan Jokisen NHL-ura päättyy huhtikuussa.

Bergenheim siirtyy seuraavaksi

Sean Bergenheim on seuraava suomalainen NHL-pelaaja, joka kaupataan. Pudotuspeleissä liekkeihin nousevalle Bergenheimille löytyy ottajia, vaikka hänellä on ollut kahtena peräkkäisenä kautena ongelmia valmennuksen kanssa.

Viime kaudella Kevin Dineen kyseenalaisti pitkään sivussa olleen suomalaisen henkisen vahvuuden, ja nyt uusi päävalmentaja Gerard Gallant syyttää Bergenheimia huonosta asenteesta.

Olisiko tällä viikolla siirtorintamalla riehunut Winnipeg kiinnostunut Bergenheimista? Jetsin ainakin tiedetään tutkailevan hyökkääjämarkkinoita…

Kilpailu kehittää

Joel Armian halusi Buffalo Sabresiin erityisesti joukkueen silloinen seurapomo Darcy Regier. Regier sai potkut marraskuussa 2013 ja sanoisin, että siinä vaiheessa myös Armian asema Sabresissa vaikeutui. Uusi johto tuskin häntä yhtä paljon ”rakasti” kuin Regier.

Tällä viikolla lupaava suomalaislaituri kaupattiin Buffalosta Winnipegiin. Uskon kaupan tekevän Armialle hyvää. Jetsissä on hyökkäysosastolla tällä hetkellä kovempi kilpailu kuin Buffalossa ja se on mielestäni erinomainen asia Armian kehityksen kannalta. Hänen pitää työskennellä vielä piirun verran kovempaa, jotta pääsee NHL:ään.

Jos Armia lunastaa jonain päivänä potentiaalinsa, on hänestä vielä paljon iloa Winnipegille, tai missä ikinä hän sinä päivänä pelaakaan.

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu