KalPa palkkasi NHL-konkarin nuorten päävalmentajaksi – ”Urheilullisuus, kuri ja sitoutuminen”

© Kuva: Juha Tamminen
TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

KalPan A-juniorit ovat ainakin tulevalla kaudella kokeneissa käsissä.

Siitä vastasi seuran julkaisemat uudet valmenjat. Joukkueen päävalmentajaksi hyppää nimittäin lähes 1000 NHL-pelin Sami Kapanen. Vierelleen hän saa Jukka Hentusen Ja Jarmo Malisen.

– Alkujaan se oli Virran Pekan idea, että Sami nousisi Nuorten päävalmentajaksi. Sami alkoi miettiä asiaa ja kun hän sai ympärilleen sitoutuneen ryhmän, hän oli valmis tarttumaan haasteeseen, seurapomo Kimmo Kapanen kommentoi.

– Samin, Jukan ja Ilpon myötä meillä on valmennuksessa äärimmäisen paljon näkemystä ja kokemusta pelistä ja pelaamisesta. Lisäksi Jarmo tuo ison lisän fysiikasta vasvaavana valmentajana, joka on mukana kaikissa joukkueen tapahtumissa.

Liigan puolella valmentaja Virta on tyytyväinen valinnasta.

– Omasta kokemuksesta tiedän, että tämän ikäisten nuorten miesten valmentajana on hieno mahdollisuus vaikuttaa heidän tulevaisuuteen, auttaa heitä tekemään itsestään urheilijan. Siitä Samilla on huikea kokemus, kuinka tehdä itsestä urheilija ja kuinka elää kuin huipulle tähtäävä urheilija.

– Pelaajien ja pelin kehittäminen on tärkeää, mutta todella isossa osassa ovat seuran arvojen opettaminen ja juurruttaminen. Urheilullisuus, kuri, sitoutuminen, ne ovat KalPassa suuria arvoja, Virta kiteyttää.

Sami Kapasella on kokemusta pelaajana 918 NHL-ottelua, 445 SM-liigaottelua ja 128 A-maaottelua. Tällä kaudella hän toimi A-junioreiden SM-liigajoukkueen yksilövalmentajana.

– Olemme organisaatiossa keskustelleet akatemiamaisesta järjestelmästä, missä nuorten joukkueessa koulitaan KalPan strategian mukaisesti yksilöitä edustusjoukkueeseen. Se, että kehitetään yksilöitä, ei ole pois joukkueena menestymisen mahdollisuuksista. Viedään yksilöitä eteenpäin, katsotaan pelaajille omat polut kehittymiseen, kehitetään heikkouksia ja hyödynnetään vahvuuksia, Kapanen kertoo.

TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!