Ilveksen ja JYPin ottelun loppuratkaisut kuohuttivat eniten tunteita keskiviikon Liiga-kierroksella. Tamperelaisten päävalmentaja Tuomas Tuokkola ryöpytti otteluvalvojaa viimeisellä minuutilla tulleen JYPin tasoitusmaalin takia, joka tarkastettiin videolta.

Luotsi piti kielensä keskellä suutaan kiivastunteisen illan ja ottelun jälkilöylyjen tiimoilta, kun SuomiKiekko-sivuston tavoitti miehen Ilveksen torstaisen aamujään jälkeen.

– Maali on maali, eikä siitä sen enempää. En ala asiaa ja tilannetta sen enempää enää kommentoimaan. Fakta on se, että maali on vihelletty. Siinä oli epäonneakin ja JYPin hyvyyttä mukana. Hävisimme oman pään aloituksen 100-0, Korpisalo torjui kiekon ylös ja niin edelleen. Nämä ovat asioita, joita peleissä tapahtuu. Enemmän olen kiinnostunut siitä, että mitä 60 minuutin ajan tapahtuu, ja pelasimme hyvää lätkää sen ajan, Tuokkola pohdiskeli.

Luotsi kuitenkin myönsi, että tilannetta ja asiaa oli puitu läpi joukkueen kesken jo ennen jäällä käyntiä. Pisteet olisivat olleet pudotuspelipaikasta taistelevalle Ilvekselle tarpeeseen, eikä yhden mestarisuosikin kaataminen olisi tehnyt kenenkään pääkopalle pahaa.

– Päänahka olisi ollut makea, mutta toisinpäin ajateltuna saimme pisteen. JYP on kova joukkue, ja taistelimme loppuun asti voitosta. Kyllähän jengiä harmitti, mutta harmitukseen ei saa jäädä kiinni. Kokemuksia tulee. Kovien kokemusten kautta tulee hyviä kokemuksia, mutta niitä ei tule, jos ei uskalla mennä täysillä eteenpäin, Tuokkola filosofoi.

Ilveksen seuraavat vastustajat ovat perjantaina ja lauantaina kohdattavat Ässät ja Lukko. Ilves ei ole saanut kummaltakaan pistettäkään tällä kaudella.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen