Sunnuntaina peräti kauden 50. ottelunsa KHL:ssä pelannut Atte Engren on päässyt huimaan vireeseen Atlant Mytishin maalilla.

Kun ykköstykit on jo myyty muualle, on raumalaisen harteilla paljon joukkueen taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Kuvaavaa esimerkki nähtiin Jokerit-pelissä, missä Engren piti joukkueensa yksin pelissä mukana kolmanteen erään asti.

– Hänen roolinsa on valtava. Atte pelaa illasta toiseen hyvällä tasolla, päävalmentaja Aleksei Kudashov myönsi SuomiKiekko-sivustolle.

Siinä mielessä tuleva Leijonat-komennus tulee pahaan paikkaan. Engren torjuu vielä tiistain Slovan-pelissä, mutta reissaa sen jälkeen takaisin Suomeen ja maajoukkueen matkaan.

[nosto tasoitus=”oikea”]”Ratkaisijat puuttuvat, kun ne tosiaan myytiin pois.”
[/nosto]
Sivuun jää väkisinkin ainakin yksi tai kaksi tärkeää runkosarjapeliä.

– Olen aina sanonut, etten kiellä pelaajiltani pääsyä maajoukkueeseen. Onhan se meille harmi, mutta henkilökohtaisesti se on hänelle iso paikka tavoitella unelmiaan, Atlant-käskijä kommentoi.

KHL:n runkosarjan loppurutistus taistellaan helmikuun aikana. Atlant on tällä hetkellä läntisessä konferenssissa sijalla 12. neljä pistettä pudotuspelipaikasta perässä.

Se on vähän, kun miettii seuran kauden aikana kohtaamia vaikeuksia.

Palkat jälleen ajoissa

Synkkä alkukausi ehti koetella melkoisesti Moskovan lähiöstä tulevaa joukkuetta. Vaikka kaukalossa peli kulki, ehti seuran tulevaisuus olla pahasti vaakalaudalla.

Palkkoja ei kuulunut ja välillä spekuloitiin jopa sillä, jättääkö joukkue KHL:n kesken kauden.

– Ei se joukkueen tekemiseen ole juuri heijastanut, vaikka palkat olivatkin aika pahasti myöhässä. Nyt on onneksi tulleet ihan ajallaan. Siinä mielessä homma näyttää taas ihan positiiviselta, Engren itse pohti jälkikäteen.

Ja myös ongelmiin löytyi ratkaisu. Atlant myi nimittäin ykköstykkinsä ja sai kuin saikin tarpeeksi rahaa pystyäkseen pelaamaan tämän kauden loppuun.

Tulevaisuus on silti seurassa yhä auki. Valmennuksen ja pelaajien suusta kuuluukin useasti fraasi ”kuukausi kerrallaan”.

Samalla ryhmä taistelee tiukasti paikasta pudotuspeleihin.

– Vähän ratkaisijat puuttuvat, kun ne tosiaan myytiin pois. Mutta muuten pelataan ihan hyvin nuorella porukalla. Hyvin jaksetaan puolustaa ja itse yritän auttaa siihen päälle, Engren pohti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo