Espoo Bluesin kahdeksan ottelun mittainen voittoputki päättyi tiistaina.

Lahdessa tiistai-iltana vierailleen Bluesin voittojen tie katkesi, kun kotijoukkue Pelicans nappasi espoolaisten kustannuksella toisen peräkkäisen voittonsa lukemin 3-2.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho ei ole joukkueensa tavoin tottunut häviämään viime aikoina. Luotsi kuitenkin muistuttaa, että jokainen voittoputki päättyy jossakin vaiheessa. Nyt oli Bluesin putken vuoro päättyä.

– Eihän tuo häviäminen mukavaa hommaa ole. Näinhän se menee, että jossain vaiheessa kaikki putket katkeavat. Sille ei oikein voi mitään, Aho sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Emme olleet ihan terävimmillämme. Ei saatu ihan sitä oikeanlaista tunnetta tuohon peliin ja ”Pelikaanit” ansaitsivat voittonsa.

Blues kohtaa torstaina kotonaan Ilveksen. Aho toivoo joukkueensa nostavan asteen verran tasoaan tiistailta.

– Mielestäni jos häviämme yhden pelin, niin siitä ei tarvitse lähteä miettimään asioita. Mutta niiden syiden, miksi hävittiin, niiden pitää heti muuttua.

– Meidän pitää palata tekemään niitä pieniä asioita sillä hyvällä, taistelevalla tasolla millä olemme ottaneetkin niitä voittoja, Aho jatkaa.

Jyrki Aho siirtyi JYPistä Bluesin päävalmentajaksi kahden vuoden sopimuksella kaudeksi 2013-14. Hän aloitti aikoinaan valmentajauransa 2000-luvun alkupuolella Espoossa juniorivalmentajana ja valmennuspäällikkönä.

Matti Heikkilä