Espoo Blues on maajoukkuetauolle siirryttäessä peräti kuuden ottelun voittoputkessa.

Blues otti tiistaina jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun Liigaa johtava Oulun Kärpät kaatui Barona-Areenalla lukemin 3-2.

Bluesin maaliero viimeisissä kuudessa ottelussa on vakuuttava 18-7. Espoolaisseura on tällä hetkellä kuudentena Liigan runkosarjassa, vain kahden pisteen erolla KalPaan ja Lukkoon.

Vaikka Blues onkin tällä hetkellä Liigan ehdottomasti kovakuntoisin joukkue, espoolaisten kapteeni ja kultakypärä Kim Hirschovits muistuttaa, että parannettavaa joukkueen otteista löytyy vielä kosolti.

– Paljon pitää parantaa vielä kevättä kohti. Tiedämme missä mennään ja työmoraali on kova, 32-vuotias Hirschovits sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Tiistain ottelun jälkeen espoolaiset pääsivät aloittamaan hyvin ansaitun loman – lyhyen sellaisen. Seuraavan kerran Blues pelaa tiistaina 10. helmikuuta, kun Porin Ässät vierailee Barona-Areenalla.

– Eiköhän tämä tauko tule kaikille ihan hyvään saumaan. Aika paljon pelejä on ollut, nyt on hyvä hetki hengähtää ja sitten mennä eteenpäin. Pieni huili on paikallaan, Hirschovits totesi, ja jatkoi:

– Nyt vaan huilataan ja palautellaan ja sitten lähdetään siihen viimeiseen rypistykseen ennen playoffeja. Jokainen jätkä tuolla kopissa on tehnyt hemmetin kovaa duunia ja olemme antaneet itsellemme mahdollisuuden taistella playoff-paikasta.

Joukkueen alkukausi ja nykyinen tilanne ovat kuin yö ja päivä vertailussa. Ensimmäisistä 20 runkosarjan ottelusta Blues voitti vain viisi varsinaisella peliajalla ja neljä voittolaukauksilla, loput kamppailut päättyivät tappioon.

– Alkukaudella oli vaikeaa ja olemme kulkeneet kivistä polkua pitkin koko kauden, emmekä ole missään vaiheessa epäilleet itseämme vaan uskoneet siihen hommaan.

– Tämä on mahdollisuuksien kevät sitten meille. Kaikki on mahdollista, kovaa duunia se vaatii ja paljon pitää asioita parantaa, Hirschovits kiteyttää.

Kim Hirschovits on tällä kaudella ollut Bluesin paras pistemies. 46 runkosarjan ottelussa keskushyökkääjä on iskenyt tehot 11+29=40.

Matti Heikkilä