Vaikean syksyn läpikäynyt Tappara on piristynyt joulutauon jälkeen ja napannut sen jälkeen seitsemästä pelistä viisi voittoa, mikä on nostanut joukkueen jo Liigan 7. sijalle. Joukkueen päävalmentaja Jussi Tapola kertoo tällä hetkellä tuloksen menevän pelitapojen edelle.

– Peli ei ole tässä kohtaa kaunista, mutta sitkeys ja taistelu palkitaan. Ei se voikaan olla niin kaunista pelitahdin ollessa näin kova, sillä matkusteluakin on todella paljon. Tulos on tällä hetkellä tärkein. Meidän ei ole tarkoitus viihdyttää ketään, vaan voittaa pelejä, Tapola painottaa.

Tapola paljastaa joukkueen käyneen pitkiä keskusteluja pelityylin suhteen.

– Pelaajat ovat itse kokeneet, että luonnepelaaminen on se meidän juttu. He toivat sen vahvasti esiin ja se on nyt meidän tapamme menestyä. Jokainen sitoutuu siihen. Mitään pelitapaa ei voi rakentaa niin, että pelaajat ovat sitä vastaan.

Valmentajan mukaan viikonloppuna tulleet kolmen pisteen voitot SaiPasta ja Helsingin IFK:sta olivat henkisesti tärkeitä, vaikka kertookin luoton pysyneen omaan tekemiseen läpi kauden.

– Voitot tuovat pelaajille itseluottamusta ja kärsivällisyyttä siihen, että pystymme myös kääntämään tiukat pelit voitoiksi. Luotto omaan tekemiseen on ollut kova toki koko syksyn joukkueen kesken, mutta tulos ei ole ollut aina haluttu. Uskosta ja sitoutumisesta se ei ainakaan ole ollut kiinni.

Jesse Happonen