Minnesota Wildissa on käynnissä erikoinen tilanne, kun seura pitää kolmea maalivahtia NHL-joukkueen mukana. Suomalaisvahti Niklas Bäckström ja Darcy Kuemper eivät ole vakuuttaneet alkukaudesta, joten Minnesotan seurajohto hankki viime viikolla Devan Dubnykin Arizonasta pelastamaan seuran huonoa tilannetta.

Dubnyk onkin aloittanut Minnesotassa loistavasti. Hän voitti kaksi ensimmäistä starttiaan ja päästi ainoastaan yhden maalin.

– Tarkkailemme tilannetta päivittäin. Viime vuonna onnistuimme usean vahdin painottelussa hyvin ja siinä onnistuminen on nytkin tärkeää, Wildin päävalmentaja Mike Yeo sanoi Star Tribunelle.

Kuemper on kärsinyt alavartalovammasta, mutta hän on toipunut pelikuntoon. Kuemperin lähettäminen farmiin vaatisi waiverien läpäisyn ja joku joukkue nappaisi kanadalaisvahdin siirtolistalta lähes varmasti. Bäckströmiä Wild ei voi lähettää AHL:ään, sillä suomalaisvahdilla on sopimuksessaan pykälä, joka estää sen.

Joten Minnesotalla ei oikein ole muita vaihtoehtoja kuin pitää kaikki kolme maalivahtiansa mukana, jos seura ei sitten kauppaa jotain heistä pois.

– Minusta tämä tilanne ei hyödytä ketään. Jos joku sanoo, että kolme maalivahtia on hyvä ratkaisu, niin hän valehtelee, Dubnyk tokaisi tilanteesta.