Christopher Gibson teki nuorena poikana radikaalin päätöksen. Hän halusi muuttaa Suomesta Kanadaan.

Maalivahti oli 14 vuoden ikäinen, kun hän päätti lähteä jahtaamaan unelmaansa. Gibson oli ollut Kanadassa kiekkoturnauksessa ja halusi tulla paremmaksi.

Nopeiden käänteiden jälkeen Gibson pakkasi tavaransa.

– Vihasin sitä aluksi. Soitin äidilleni kahden viikon ajan ja halusin mennä kotiin. Olin jumissa, mutta se helpotti, Gibson muistelee AHL:n verkkosivuilla.

Nyt maalivahdilla on menossa jo seitsemäs kausi Pohjois-Ameikassa. Hän on kotiutunut Kanadaan niin hyvin, ettei hänellä ole mitään hinkua palata Suomeen. Muutto lapsuudenkotiin ei kävisi enää niin helposti.

– Minulla ei ole enää omaa huonetta talossamme, Gibson toteaa.

Kesällä 2013 Gibson solmi kolmivuotisen tulokassopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa. Seuraava kausi sujui AHL:ssä ja ECHL:ssä. AHL-joukkue Toronto Marliesissa kokenut Drew MacIntyre oli iso apu.

– Drew’n tapaiselta kaverilta oppiminen oli korvaamatonta. Hän oli antelias antamaan tietoa ja aikaa.

– Molemmat taistelevat paikasta NHL:ssä, mutta näimme toistemme pelejä ja puhuimme siitä, mikä voisi auttaa. Tiedämme, että voimme auttaa toisiamme, Gibson sanoo.

Nyt Gibson on Marliesin maalivahdeista se hieman kokeneempi. Suomalaisen aisapari on häntä pari vuotta nuorempi Antoine Bibeau, joka torjui viime kaudella junioriliiga QMJHL:ssä.

– Hän on auttanut minua tottumaan tähän. Autamme toisiamme koko ajan huomaamattamme, Bibeau kertoo.