Suomalaisten Mikko Koivun, Mikael Granlundin, Erik Haulan ja Niklas Bäckströmin edustama Minnesota Wild on ollut viime aikoina todella surkeassa vireessä.

Wild on voittanut viimeisistä seitsemästä ottelustaan vain yhden ja samalla se on valahtanut oman Central-divisioonansa viimeiseksi.

Tuoreimman tappion Wild kärsi Suomen aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun Chicago Blackhawks oli sitä parempi lukemin 4-1.

Yksi suoranainen osoitus heikosta vireestä on ollut se, että joukkueen takalinjoilla lähemmäs pelistä toiseen 30 minuuttia pelaava tähtipuolustaja Ryan Suter on kerännyt viimeisiin 19 peliin teholukeman -18.

– Tämä tilanne ei ole hyvä. Ei ole hauskaa olla mukana tässä. Ei ole hauskaa pelata. En tiedä mitä tässä oikein tapahtuu, Suter ihmetteli Minneapolis Star Tribunelle.

– Puhuin Zach (Parisen) kanssa ja emme ole koskaan kokeneet tämmöistä saati nähneet. En todellakaan tiedä mitä nyt oikein tapahtuu.

Haaste ei Wildilla kovin paljoa helpotus, kun seuraavana heillä vastassa on NHL:n kärkijoukoissa porskuttava Pittsburgh Penguins.