Jokereilla on ennen tämän viikon kahta otteluaan alla makea kotivoitto KHL:n kärkiseura Moskovan TsSKA:sta. Voitto oli koko kauden merkittävin kolmen pinnan potti helsinkiläisille. Päävalmentaja Erkka Westerlund kehui vastusta ”tämän pallonpuoliskon parhaaksi seurajoukkueeksi.”

SuomiKiekko-sivusto tapasi yhden joukkueen työn sankareista, sentteri Petteri Wirtasen piinapenkki-haastattelun merkeissä.

Miten kommentoit joukkueen viime aikojen otteita ja eritoten kahta TsSKA-ottelua?

Se on ollut hyvä mittari meille tässä vaiheessa kautta. TsSKA on joukkue, joka pelaa erilaista kiekkoa. Aggressiivinen karvaus on koko ajan läsnä, ja painetta tulee koko ajan. Se on luisteleva ja liikkuva joukkue. Olemme joutuneet uuden haasteen eteen sen suhteen, että miten pelaamme ja saaneet mitata oman tasomme sarjakärkeä vastaan. Vierasottelussa olimme vähän jäljessä, mutta kotona ansaitsimme voiton. Se näyttää, että meillä on mahdollisuudet jokaista joukkuetta vastaan.

Jokereiden kausihan on sujunut niin hyvin, että tekin olette jo mittari muille.

Pelaajanakin huomaa kärkikamppailuissa, että jokainen pääsee vielä uudelle tasolle. Viime pelin tempo oli kovin, millä olen itse tällä kaudella pelannut.

”Hyppäsin hyvään junaan”

Wirtasen alkukausi oli repaleinen, sillä Ukrainan kriisin takia häneltä ja monelta muulta meni joukkue (Donbass Donetsk) alta. Hän aloitti kauden Sveitsin liigan Gottéronissa, mutta liittyi Jokereihin marraskuun maaottelutauolla.

Jokerien johto tiesi varmasti tasan tarkkaan, mitä tulisi saamaan: Yhden koko liigan tunnollisimmista työmyyristä ja puolustavista senttereistä.

Mitä sanot omasta ajastasi Jokereissa?

On ollut todella kivaa. Sitä on tietenkin edesauttanut se, että olemme pelanneet joukkueena hyvin. Pääsin hyppäämään hyvään junaan, eikä valittamista ole ollut.

Viihdytkö nimenomaan joukkueena pelaavassa joukkueessa?

Totta kai. Pyrin olemaan osa viisikkoa ja joukkuetta. Siihen minä uskon, ja täällä pelataan kokemukseni mukaan KHL:n parasta joukkuepeliä.

Näetkö, että sinun tyyppiselle pelaajalle on yksilötaitoa korostavassa KHL:ssä myös tarvetta?

Pelaan kolmatta kautta KHL:ää omana itsenäni. Tähän sarjaan mahtuu kaikentyylisiä pelaajia.

”Koitamme olla ilkeä vastus”

KHL:n runkosarjaa on jäljellä hieman toistakymmentä ottelua. Jokerit on matkalla kirkkaasti pudotuspeleihin, eikä oman Bobrov-divisioonan voittokaan olisi sitä johtavan SKA:n kompastellessa mahdottomuus. Tällä viikolla Jokereilta voi odottaa kuutta pistettä otteluista Severstalia ja Nizhni-Novgorodia vastaan.

Mitä ajattelet ylipäätään Jokereiden KHL:ssä olosta?

Tämä on hyvä mahdollisuus suomalaisille pelaajille. On hienoa, että on saatu näin lentävä lähtö. Epäilijöitä riitti varmasti sen suhteen, miten peli ja tuotteen taso riittäisi. Tämä on ollut positiivinen yllätys ja positiivinen asia ylipäätään.

Millä mallilla pelinne on tässä vaiheessa?

Meillä on varaa kehittyä. Meillä on joka pelissä tietyt teemat, joita yritämme toteuttaa. Kaikkien teemojen esiin saaminen pudotuspeleissä vaatii, että kehitymme vielä. Jos tulee virheitä, ne pitää korjata nopeasti. Tämä on prosessi, joka johtaa kevääseen.

Mitä ne teemat ovat?

Meillä on muutama selkeä ohje, joita valmennus painottaa. Ne liittyvät yhteistyön jääkiekkoon, maalille menemiseen ja keskustan suojaamiseen puolustussuuntaan.

Nämähän kuulostavat voittavan play off –kiekon teemoilta.

Ne sopivat mielestäni siihen oikein hyvin. Kun niiden toteutus saadaan huippuunsa, niin meillä on eväät kevättä varten. Luulen, että venäläiset joukkueet eivät tykkää pelata meitä vastaan. Koitamme olla myös taktisesti ilkeä vastustaja heille.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen