NHL:n kauppatakaraja lähestyy lähestymistään. Kauppatakaraja on 2.3. ja monet NHL-joukkueet ovat alkaneet valmistautua kauppoihin.

– Monet seurat ovat pitäneet kykyjenetsijöiden tapaamisia. Amatööripelaajia tarkkailevien kykyjenetsijöiden palavereja, mutta myös ammattilaispelaajien kykyjenetsijät ovat tavanneet, TSN:n toimittaja Bob McKenzie sanoi TSN 690 -radiokanavalla.

– Uskon, että NHL:n siirtokeskustelut kuumuvat tähdistöotteluviikonloppuna, joka on ensi viikolla.

McKenzien mukaan esimerkiksi viime kauden Stanley Cup -mestarijoukkue Los Angeles Kings voisi olla yksi joukkue, joka on aikaisin tekemässä kauppoja.

– Yksi joukkue, joka voi olla aktiivinen, on Los Angeles Kings. Se on ollut tiedossa jo pitkään, että he haluavat hankkia puolustukseen pelaajia, pääasiassa johtuen (Slava) Voinovin tilanteesta. Uskon, että he ovat valmiita tekemään siirtoja.

NHL:ssä näyttäisi myyjiksi tämän vuoden kauppatakarajalla nousevan Edmonton Oilers, Arizona Coyotes ja Carolina Hurricanes, mutta McKenzie ei ole varma Hurricanesista, sillä hänen mukaansa esimerkiksi Eric Staal ja Cam Ward eivät ole antaneet mitään viitteitä siitä, että haluaisivat siirtyä muualle. Staalilla ja Wardilla on sopimuksissaan siirron estävä pykälä.

– Monet joukkueet ovat tällä hetkellä valmistautumassa siirtoihin. Erityisesti ostajajoukkueet ovat identifioimassa juuri itseään ja omia tarpeitaan. Myyjäjoukkueet eivät vielä välttämättä tiedä, ovatko he myyjiä vai eivät, McKenzie totesi.