Lennart Petrell on yksi ruotsalaisseurojen väreissä Champions Hockey Leaguen välieriä pelaavista suomalaispelaajista. Petrell pelaa Luleån riveissä illalla Skellefteåta vastaan.

Joukkueet kohtasivat SHL:ssä viime viikolla, ja tuolloin hallitseva Ruotsin mestari Skellefteå oli parempi maalein 4-2. Luleå on kuitenkin Petrellin mukaan runkosarjasijoitustaan (8.) paremmassa vireessä. Aina kohtelias ”Lennu” otettiin ennen CHL-välierien alkua SuomiKiekko-sivuston piinapenkkiin.

Mitä sanot Luulajan viime peleistä?

Enimmäkseen on ollut positiivista. Karjala-turnauksen jälkeen hävisimme monta peliä putkeen, mutta sen jälkeen olemme pelanneet toistakymmentä peliä ja hävinneet kolme. Peleistä on positiiviset fiilikset. HV-71- ja Skellefteå-tappiot ovat jääneet kaivelemaan, sillä niissä emme saaneet parasta irti. Nyt tulee hyvä mahdollisuus revanssiin.

Oletteko edellisen Skellefteå-pelin perusteella haastajia?

Ehkä olemme hieman haastajan asemassa. Skellefteå on yksi Euroopan parhaista seurajoukkueista. SHL:ssä on menty neljä viime vuotta Skellefteån komennossa. Siltä kantilta katsoen olemme haastajia, mutta pelillisesti emme ole altavastaajana. Meillä on hyvä sauma voittaa nämä kohtaamiset.

Mihin pitää keskittyä Skellefteåta vastaan?

Olimme lähellä viime pelissäkin. Se oli käytännössä maalin peli. Emme pelanneet puolustuksessa tarpeeksi tiiviisti niin kuin tuollaista huippujoukkuetta vastaan pitää pelata. Annoimme liikaa tilaa ja he ratkoivat ylivoimalla. Puolustus ja jäähyttömyys ovat tärkeimmät asiat.

Mitkä asiat ovat omassa pelaamisessanne kohdallaan?

Olemme 5-5 –pelissä vahvoja. Meille on tullut muutama uusi pelaaja, ja sitä kautta kiekollista pelaamista puolustukseen. Alkukaudesta oman puolustuspelin ympärillä on parannettu huomattavasti. Ylivoimatehot ovat olleet ongelma. Maaleja ja pisteitä on otettavissa sitä kautta. Sekä SHL:ssä että CHL:ssä on parannettava erikoistilannepelaamista. Viidellä viittä vastaan pelaaminen 60 minuutin ajan on ollut meidän vahvuutemme.

”Iso juttu seuralle”

Champions Hockey League ei ole vielä ensimmäisellä kaudellaan lyönyt täysin itseään läpi, ja suurin juttu CHL tuntuukin olevan vielä seuroille ja pelaajille. Luulajassa ollaan tosissaan myös euromenestyksen suhteen.

Mikä on ollut CHL:n painoarvo Luulajassa tällä kaudella?

Heti ensimmäisestä palaverista alkaen on painotettu, että tämä on iso juttu seuralle. Täällä on viime vuosina panostettu Nordic Trophyyn ja European Trophyyn, ja saatu niistä myös tuloksia. On kova juttu, että olemme neljän sakissa. Suurelle yleisölle tämä ei ehkä vielä avautunut, kuinka hieno turnaus tämä on ja kuinka kovia pelejä tässä pelataan.

Mitä mieltä olet ratkaisutavasta, että yhteismaalit ratkaisevat?

Olen seurannut jalkapalloa paljon, joten ajatus ei ole vieras. On tämä parempi tapa tämänmuotoisessa turnauksessa kuin yksi peli. Pitkiä pudotuspelisarjojakaan ei voi pelata. Jos epäonnistuu ensimmäisessä pelissä, voi vielä ottaa eron takaisin.

Mekin olimme Salzburg-sarjassa neljän pelatun erän jälkeen viisi maalia perässä. Sitten menimme rinnalle ja ohi, ennen kuin Salzburg tasoitti vielä toisen pelin lopussa, ja menimme lopulta rankkareille asti. Se oli ikimuistoinen matsi, eikä toista sellaista tule mieleen, eikä varmaan enää vastaankaan. En tiedä, millä käänsimme sen pelin. Olimme aika ohuella narulla, mutta nyt meillä on täydet mahdollisuudet.

Onko yllätys, että pudotuspeleissä on vain suomalaisia ja ruotsalaisia joukkueita?

En tiedä, onko se niinkään yllätys. Suomen ja Ruotsin liigat ovat ehkä tasaisimmat. Se, että pelejä on pelattu näin alkukauteen painottuen, on ehkä ollut suomalaisille ja ruotsalaisille eduksi.

”Onnistumiset kiven alla”

Petrell on tehnyt SHL:ssä tällä hetkellä varsin vaatimattomat tehot 3+3. Miehen rooli on kuitenkin pistelinkona olemista monipuolisempi. Viimeisin tehopiste tuli juuri Skellefteåta vastaan, kun mies riisti päätypelissä kiekon vastustajan päässä, mistä aukesi Luleålle hyvä ja hyödynnetty paikka.

Mitä ajattelet omasta pelaamisestasi viime peleissä?

Pelit ovat menneet hyvin, ja olen ollut tyytyväinen. Skellefteå-pelissä tuli pisteitäkin, mutta eihän minua tänne pisteiden tekijäksi hankittu. On kuitenkin ollut hieman turhauttavaa, kun teen paljon hommia, ja maalin tekemisen vaikeus on mennyt jo vähän ylikin. Onko se epäonneakin, kun pisteitä ei ole tullut? Onnistumiset ovat olleet kiven alla, ja on turhauttavaa, kun työmäärästä ei ole saanut palkintoa. En onneksi elä pelkistä pisteistä ja maaleista. Otteisiini olen kuitenkin tyytyväinen.

Olisitko halunnut kohdata HIFK:n Champions Hockey Leaguessa?

Odotin jännityksellä alusta asti vastaan HIFK:ta ja Geneveä. Olimme samassa korissa ja sitten pudotuspeleissä eri puolilla kaaviota, joten henkilökohtainen arpaonni oli pettymys. Olisi ollut hienoa päästä pelaamaan Stadin hallissa. Tuskin minulle olisi vihelletty siellä. Ehkä eri maalaisen seuran erivärisessä paidassa pelaaminen ei olisi ollut niin paha juttu.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen