Mestarien liigassa eli CHL:ssä Kärppien taival katkesi tiistaina, kun välierävaiheessa vastassa ollut Frölunda eteni jatkoon hyvin värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Frölunda oli voittanut ensimmäisen osan 4-2, mutta toisessa osassa Kärpät onnistui kirimään kahden maalin takaa-ajomatkan kiinni ja vieritti ratkaisun jatkoajalle, jossa kuitenkin Frölundan Erik Gustafsson iski ratkaisun.

Joka tapauksessa Kärpät oli paras suomalaisseura CHL:ssä, kun se ylsi ainoana liigajoukkueiden osalta välierävaiheeseen.

Nyt pelit jatkuvat enää Liigassa, missä asetelmat ovat kuitenkin hyvät. 40 ottelusta Kärpät on kerännyt 79 pistettä, jolla se on neljä pistettä edellä kaksi peliä enemmän pelannutta HIFK:ta.

Kärpät on kuitenkin ollut otsikoissa myös siirtomarkkinoiden puolella, sillä joukkueeseen kesällä isoilla odotuksilla siirtynyt Juha-Pekka Haataja matkasi MoDoseen.

Täten kysymys kääntyy uusien hankintojen puolelle.

Onko niitä tilauksessa?

Onko todellista tarvetta?

Ollaanko oululaisseurassa tyytyväisiä nykytilanteeseen?

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommenteista paistaa hyvin selkeästi läpi se, että ainakin verkot ovat vesillä tai tulevat olemaan.

– Koutsihan haluaisi aina kaikennäköistä, mutta katsotaan nyt. Kyllä meillä tuossa on hyvä vuorovaikutus seurajohdon kanssa ja tilannetta käydään tosi tarkasti läpi. Mutta kyllä me halutaan pysyä kilpailussa mukana, vaikka paljon hyviä asioita tuossa onkin, Marjamäki sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Varmasti funtsitaan sitä, että mitä ne ratkaisut voisivat olla. Onhan tässä kuitenkin helmikuun puoleen väliin asti aikaa, Marjamäki jatkoi.

Tuoreeltaan Liiga ilmoittikin siirtoikkunan menevän kiinni 16. helmikuuta, mihin myös Marjamäki viittasi.

Liigan puolella Kärppien pelit jatkuvat perjantaina ja lauantaina Veikkauskierroksen tuplaotteluilla HPK:ta vastaan.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen